חטיף ברנפלקס חטיף ברנפלקס אגוזים וחמוציות

חטיף ברנפלקס אגוזים וחמוציות

חומרית לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים)

 

יחידה אחת של חטיף ברנפלקס עם אגוזים וחמוציות מהווה פינוק טעים לאחר הארוחה או כמנת ביניים קטנה בין הארוחות

3 כוסות (150 גר') ברנפלקס

⅓  כוס (60 גר') סוכר חום

⅓  כוס  (50 גר') קמח מלא או כוסמין

½  כפית מלח

½  כפית קינמון

1 (100 גר') כוס אגוזים - (מלך, פקאן, לוז)

3/4 כוס  (75 גר') חמוציות

½  כוס טחינה

⅓  כוס דבש/ סילן

2 כפות מים


אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

1.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- ברנפלקס, סוכר חום, קמח מלא, מלח, קינמון, אגוזים וחמוציות.

2.בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- טחינה, דבש/סילן, חמאה ומים. מערבבים היטב.

3.שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.

4.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.

5.אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהגרנולה התקררה לגמרי, אחרת היא תתפרק.

6.חותכים לקוביות אות מלבנים. אורזים ושומרים בכלי אטום למשך שבוע.
 

פרטים והרשמה