כ- 6 מנות, כל מנה מכילה - 1 דגן, 2 חלבון

החומרים:
200 גר' עדשים מיובשות מבוררות ושטופות
3 כוסות מים
400 גר' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס גזר חתוך לקוביות
1 כוס בצל קצוץ גס
1 כוס עלי סלרי קצוצים גס
2 קוביות מרק נמס
2 שיני שום
1 עלה דפנה
½ כפית כמון טחון
½ צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
שמים את העדשים בסיר גדול, מוסיפים מים עד שהעדשים מכוסים ומשרים למשך שעה, מסננים, שוטפים ומוסיפים את 3 כוסות המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ – 20 דקות נוספות. מוסיפים את הירקות, קוביות המרק והתבלינים, מלבד הפטרוזיליה, ומבשלים כ – 20 דקות נוספות, או עד שהירקות יתבשלו.

הגשה
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

* אפשר להחליף את הירקות הטריים בשקית של לקט ירקות מוקפאים.

בתאבון! 

פרטים והרשמה