דיאטה ותזונה

האם הביצה טרייה?

כל הביצים, בין אם אורגניות או מפשוטות העם (והלול), מועברות לאחר ההטלה לתחנות המיון, שם הן עוברות שיקוף כדי לוודא שאינן פגומות, ובדיקה ידנית שבה מנופות הביצים הסדוקות, השבורות והמלוכלכות. על קליפת כולן מודפסים נתוני הבדיקה. תהליך המיון והשיווק אורך 72 שעות לכל היותר, ואחריו הביצים יכולות להישאר על המדף עוד 16 יום.
כשמדובר בביצים יש לתאריך חשיבות רבה, משום שביצים לא טריות עלולות להכיל חיידקים כמו סלמונלה, שפגיעתם מסכנת חיים. כדי להימנע מכך מומלץ לשמור את הביצים בקירור כאשר הצד המחודד כלפי מטה, ולהקפיד שיהיו טריות ככל האפשר. ביצים חיות עלולות להכיל את חיידק הסלמונלה המסוכן לבריאות, במיוחד לנשים בהריון. על כן ההמלצה היא לאכול אך ורק ביצים שבושלו או טוגנו בצורה מלאה. יש אפילו מחמירים, הממליצים לא לאכול שום ביצה שאינה מבושלת עד הסוף – למשל: ביצה רכה, או ביצת־עין שהחלמון בה נוזלי.

איך יודעים שהביצה טרייה?
1) לפי התאריך האחרון לשימוש המוטבע על גבי הקליפה.
2) באמצעות בדיקה ביתית: אם החלבון (לבן) יציב, והחלמון (צהוב) בעל מתאר עגול ונפוח, הביצה טרייה. חלבון “נוזלי” וחלמון “שטוח”, מעידים על שהות ארוכה על המדף.
3) בעת שבירת הביצה, תוכן הביצה צריך להישפך באופן אחיד, אם נשפך קודם החלמון והחלבון אחריו באיחור תוך הדבקות לדפנות – הביצה לא טרייה.
4) אתם עדיין לא בטוחים שהביצה טובה? אם היא שוקעת בקערת מים עד קרקעיתה, היא טרייה מאוד. אם היא “עומדת” ומתנדנדת, כנראה שאינה טרייה, אף שהיא בכל זאת עשויה
להיות ראויה למאכל. אם הביצה צפה, רצוי לוותר עליה.

לבריאות!

מחלקת הדיאטה סטודיו c

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תפריט נגישות

X