השפעת תהלך הלידה על גופנו
קרקעית האגן (רצפת האגן):
אזור זה עבר את הטראומה הגדולה ביותר בתהליך הלידה. שרירי קרקעית האגן תומכים באיברי האגן (שלפוחית השתן והרחם) ומונעים מהם לצנוח דרכה.קרקעית אגן חזקה ובריאה חשובה לשליטה בסוגרים.
לידות קשות וארוכות ומספר רב של לידות מחלישים אזור זה ולכן הפעלת שרירים אלו, במיוחד לאחר לידה ובכל עת, עשויה לעזור בריפוי התפרים ותחיש את חזרת רצפת האגן לתפקוד מלא מוקדם ככל האפשר.
שרירי הבטן:
במהלך ההיריון שרירים אלו התארכו מאוד, ולאחר הלידה הבטן רפויה ומדולדלת ואינה מסוגלת לתמוך כראוי בגב התחתון ובאיברים הפנימיים.
חזרתה של הבטן לתפקוד ומראה קודם דורשת זמן והתייחסות וזאת תוך כדי עבודה נכונה תוך דגש על השריר הרחב בטני.
בכדי למנוע לחץ על קרקעית האגן בעת ביצוע התרגיל יש לכווץ את קרקעית האגן לפני ובמהלך תרגיל הבטן.
תרגול נכון ימנע בעתיד מצבים של דליפת שתן בזמן עלית הלחץ התוך בטני.
גב עליון:
נשים רבות סובלות לאחר הלידה מכאבים באזור הגב העליון והצוואר, וזאת כתוצאה מהטיפול בתינוק שגורם לאישה לעבוד הרבה פעמים בגב כפוף (בעת ההרמה, החתלה, אמבטיה וכו’…) חיזוק שרירי הגב העליון יקלו על האישה וימנעו כאבים באזור זה.
גב תחתון:
במהלך חודשי ההיריון משתנה יציבתה של האישה ההרה. גודל העובר והתרחבות הבטן גורמים להעתקת מרכז הכובד של הגוף, ואזור הגב התחתון נוטה להתקצר. לאחר הלידה חשוב לעבוד בתרגילים להארכת הגב התחתון ואלה ימנעו או יפחיתו את הכאבים באזור זה.
יציבה:
נשים רבות נוטות לסגל לעצמן את אותה עמידה ויציבה הריונית גם לאחר הלידה.
חשוב ללמד את הגוף מחדש הרגלי עמידה ועבודה נכונים, שכן יציבה נכונה משפרת את המראה ומשפיעה על מצב רוחה והרגשתה הנפשית של האישה.