שמרו על משקל תקין-
שמירה על משקל תקין מורידה את הסיכון לחלות בסרטן. רצוי לקבל ייעוץ תזונתי מדיאטנית קלינית. כדי לצמצם את כמות האוכל שאוכלים רצוי להשתמש בצלחות קטנות יותר, ולצרוך מוצרי מזון הבאים באריזות קטנות. מחקרים מראים כי, הקטנת גודל הצלחת גורמת להפחתה בצריכת הקלוריות היומית ויכולה אף להגיע לחסכון של כ- 500 קלוריות ביום.
תיהיו פעילים יותר במשך שעות היום-
מחקרים מראים כי עיסוק בפעילות גופנית מרובה קשור בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס, סרטן רירית הרחם וסרטן השד. ההמלצה היא לעשות לפחות 30 דקות של פעילות מתונה מידי יום.
אכלו תזונה המבוססת על ירקות ופירות ודגנים מלאים-
הקפידו שלפחות שני שליש מהצלחת תהיה עשירה בירקות, פירות ודגנים מלאים.ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים. צריכה של 10 גרם של סיבים תזונתיים ביום מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי הגס. למשל ניתן לקבל את הכמות המומלצת ע”י אכילה של כוס פסטה מלאה עם 2/3 כוס של פרחי ברוקולי.
המעיטו בצריכת בשר אדום והמנעו מצריכה של בשר מעובד-
נמצא קשר מובהק בין צריכה מרובה של בשר אדום וצריכה של בשר מעובד לסרטן המעי הגס.
הפחיתו בצריכת משקאות אלכוהולים-
במחקרים אפידמיולוגיים נמצאה עדות לכך ששתיית משקאות אלכוהוליים עלולה לגרום להיווצרות סרטן בבני אדם. שתיית אלכוהול מופרזת נמצאה כמעלה סיכון לתמותה מסוגי סרטן שונים. ההמלצה היא לא לעבור על כמות של מנה אחת ליום לאישה ועד 2 מנות לגבר. מנה יומית מוגדרת כפחית או בקבוק בירה (330 מ”ל), כוס יין (200 מ”ל) או כוסית משקה חריף (30-40 מ”ל).
הקפידו על תזונה דלה במלח-
צריכה של תזונה עשירה במלח קשורה בעליית הסיכון לחלות בסרטן. לאנשים בריאים מומלץ לצרוך לא יותר מ־2,300 מ”ג נתרן, כמות השווה לכפית מלח אחת בלבד ביום. אנשים שסובלים ממחלות לב, סוכרת וכליות צריכים להסתפק בכמות קטנה יותר שאינה עולה על 1,500 מ”ג נתרן ליום. כמויות גדולות של מלח מצויות בסלטים מוכנים, כמו חומוס וטחינה, בנקניקים, בחמוצים, בשימורים, בבשר ובעופות שעברו הכשרה, באבקות מרק, בדגים מלוחים, בגבינות קשות, בחטיפים, בקטשופ, במוצרים להכנה מהירה, ברוטב סויה, בשקדי מרק, בדגני בוקר במאפים מלוחים וגם במאפים מתוקים.