טיפ מסנדי – צריכה נכונה של בקר
כשאני שואלת נשים מה הן אוכלות לארוחת הצהריים, התשובה הרווחת ביותר היא- עוף. אין ספק שהעוף הוא הבשר הישראלי ביותר, המככב כמעט בכל מטבח. לעומת זאת, כשאני שואלת על אכילה של בשר בקר, אני מגלה שרב הנשים נמנעות מאכילתו. קיימת סטיגמה כי הבקר משמין ואכילתו אינה בריאה. האמנם…?
בקר הוא שם כולל למגוון נתחים. הנתחים נבדלים ביניהם בטעם, בצורת הבישול המתאימה ובתכולת השומן.
כל נתחי הבקר עשירים בחלבון ומגוון ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות האישה:
- ברזל- הברזל הוא נשא החמצן בגופנו וחשוב לתפקודן התקין של כל הרקמות בגוף. צריכה נאותה של ברזל חשובה על מנת למנוע אנמיה. יש לציין, כי ספיגת ברזל ממקורות מזון מהחי טובה יותר מאשר ממקורות מהצומח.
- B12- ויטמין זה נחוץ לתפקוד תקין של מערכת העצבים ויצירה של DNA ושל תאי דם חדשים. חסר ב-B12 יביא גם הוא לאנמיה.
- אבץ- מינרל חיוני המשמש למגוון תהליכים בגוף, צמיחה והתפתחות.
- עוד נתון מעניין: אם את סובלת מנשירת שיער, צריכה נאותה של כל הנ”ל יכולה לעזור בהשגת מראה שיער מלא ובריא!
כך תשלבי את הבקר בתפריט בצורה בריאה ומאוזנת:
- מומלץ לצרוך בשר בקר בתדירות של 1-2 פעמים בשבוע.
- קני בשר טרי ולא קפוא. בקניית בשר טחון, בקשי שהטחינה תיעשה במקום.
- בחרי בנתח דל שומן: חזה וכתף (נתחים 3-5), פילה, סינטה, שייטל, אווזית, צ’אק וויסברטאן.
- הסירי שומן גלוי.
- העדיפי שיטות בישול החסכוניות בשמן כגון צלייה, בישול קדירה ואפייה. תבשילי הקדירה מתאימים במיוחד לעונת החורף.
- על מנת למקסם את ספיגת הברזל, שלבי בארוחה ירק טרי המכיל ויטמין C, כגון עגבניה, פלפל או קולורבי, והמנעי משתיית משקאות המכילים קפאין (קפה, תה, קולה) עם הארוחה ועד 30 דקות לאחריה.
- ביציאה למסעדה, הרגישי חופשיה ליהנות מטעמים חדשים ולבחור בסטייק סינטה או פילה, ולא להיצמד רק לחזה העוף או הפרגית המסורתיים. בניגוד לדעה הרווחה, כמויות השומן בכל הנ”ל דומות מאוד!