כיצד להתמודד עם פיתויי חג החנוכה?
טיפים תזונתיים להתנהלות בריאה בחג החנוכה
חג החנוכה מתאפיין במזונות רווי שמן. בחלקם ניתן להפחית את כמות השומן הנוטף מהם, ולגרום להם להיות פחות עתירי קלוריות ועדיין טעימים. וחלקם יישארו מאכלים שמנים מהם כדאי שניזהר, נצמצם או אף נמנע מהם.
סופגנייה עם ריבה שווה ל-10 פרוסות לחם קל עם ריבה. ערכה הקלורי שמגיע לסביב 500 קלוריות הוא כדין הערך הקלורי השווה לארוחת ערב סטנדרטית. ופה מדובר על סופגנייה רגילה ופשוטה (עם ריבה), ולא אלו שפוגשים היום ברוב הקונדיטוריות/ מאפיות שנוטפות מזרקי שוקולד, ומכוסות בעוד 200-300 קלוריות של סוכר, ריבת חלב, מיני סוכריות ועוד.
איילת נדיב, מנהלת מחלקת דיאטה בסטודיו סי, קיבצה עבורנו מספר טיפים תזונתיים יעילים לחג החנוכה:
1. אכלו את מאכלי החג רק בחג עצמו ולא לפני! 🙂
2. אכילה של סופגנייה מידי יום במהלך החג תגרור עלייה של חצי ק”ג לאחר שמונה ימים! לכן בחרו ערב אחד שבו אתם אוכלים סופגנייה.
3. הימנעו מקניית סופגניות במבצעים, לטובתכם ולטובת בני ביתכם.
4. רצוי לאכול חצי סופגנייה גדולה מאשר סופגנייה אחת קטנה כיוון ששטח הפנים שנאכל והיה חשוף לשמן יהיה קטן יותר.
5. הערך הקלורי של לביבה אחת הוא כ- 200 קלוריות, לכן, בחרו כמה לביבות ברצונכם לאכול והניחו בצלחתכם.
6. השתדלו להגיש על שולחן החג גם ירקות טריים ובנוסף, תוכלו להכניס ללביבות תפוחי האדמה המסורתיות, ירקות כגון: בצל, כרובית או קישוא וכך להוריד את כמות הפחמימות ולהפוך אותן לבריאות יותר.
7. אם ברצונכם לחוות את מאכלי החג מידי יום, העדיפו שיטות אפייה על פני בישול. סופגנייה אפויה יכולה להיות בעלת חצי מהערך הקלורי של סופגנייה “אמיתית”.
8. אכלו בתבונה– בארוחות אליהם אתם מוזמנים התחילו בירקות החיים, בסלטים, במרקים ורק אז לאחר שיחסית תהיו מלאים בחרו גם במזון בצקי, והעדיפו אחד כזה בלבד.
9. אל תגיעו רעבים- התארגנו מראש למסיבת החנוכה. אל תצומו כל היום, ואז בשנייה הראשונה תתנפלו על כל מה שנמצא במזנון אלא אכלו קודם בבית משהו קל .
10. ספורט- בתוך החופשה, והחג שמרו זמן של שיגרה גם לספורט. זה גם יוצר איזון גופני לקלוריות הנכנסות וגם שומר על שפיות וידיעה שאנחנו עדיין מתאמצים בכדי לשרוף קלוריות.