רשת הכושר הגדולה והמובילה בישראל שמתמקדת בנשים בכל הגילאים –
השיטה מבוססת על נוסחה בלעדית הבנויה על למידה והקשבה מתמדת לצרכיי הנשים. זוהי שיטת אימון מדויקת, דינאמית, אישית, תומכת וממוקדת אשר מבטיחה מקסימום יעילות.
רשת הכושר הגדולה והמובילה בישראל שמתמקדת בנשים בכל הגילאים –
השיטה מבוססת על נוסחה בלעדית הבנויה על למידה והקשבה מתמדת לצרכיי הנשים. זוהי שיטת אימון מדויקת, דינאמית, אישית, תומכת וממוקדת אשר מבטיחה מקסימום יעילות.
במהלך השיעור המדריכה כל הזמן מסתובבת בחדר ויוצרת קשר עם המתאמנת – מבט, מילה ומגע מכוון.
הן בריאותית והן אסתטית. עבודה ממוקדת וייחודית באזורים שחשובים לנו הנשים – בטן, ישבן, ירכיים, מותניים וזרועות.
מבודדות את העבודה בשרירים מסוימים. (בעבר בסטודיו סי (ולא רק) כל תרגיל היה על שריר מסוים (כמו פיזיותרפיה) היום אנחנו עובדות בשיטה יותר פונקציונאלית. מכוונות את העבודה לשריר ספציפי תוך כדי עבודה תפקודית. לדוגמא אם פעם היינו עובדות על שריר הארבע ראשי בצורה ממוקדת (הרמת רגל/ ישור הרגל) היום נעבוד בצורה פונקציונאלית – סקוואט (ישיבה ועליה מכיסא). אפשר להתחיל בצורה ממוקדת, כדי שיזהו את השריר ולהתפתח ממנו לעבודה יותר רחבה.
מעצבות את הגוף על ידי כיווץ והידוק של שרירים רפויים ובכך מצמצמות את ההיקפים. חיזוק השרירים משפיע ישירות על המראה החיצוני של הגוף ועל יציבתה של האישה.
הבנת המטרה בכל תרגיל – איך אפשר להפיק ממנו את המקסימום ולרכז את כל האנרגיה לשריר.
עקרונות השיטה מחזקים את המודעות הגופנית של האישה לגופה. מה נכון לגוף שלה ואיך אפשר לאתגר אותה.
הדגש הבריאותי הוא מרכזי בשיטה והוא בא לידי ביטוי בהשתלמויות והכשרות שמדריכות הרשת עוברות על ידי מיטב המומחים מתחום הספורט והבריאות. המדריכה עוברת ונותנת מענה אישי לכל מתאמנת במהלך השיעור – כך שלכל רגישות יש פתרון ותרגיל חלופי.
בנוסף לתוכנית הבסיסית של החיטוב קיימים מגוון שיעורים נוספים במטרה לתת מענה כולל תחת קורת גג אחת לכל אותם פעילויות משלימות בתחום האירובי ואיזון הגוף והנפש
כמו – היט, עיצוב דינאמי, שיעורי איזון הגוף ,אימון מחזורי, שיעורים עם כדור פיטבול, זומבה ועוד.
לא כל מוסיקה שאנחנו אוהבות מתאימה תמיד לשיעור. המוסיקה יכולה בהחלט להיות קצבית – אבל לא משתלטת. כדאי להכין מראש ולדעת מה שמה בשיעור.
לוודא שמכירה את כולן – וכולן מכירות אותך..
השיטה מתבססת על הבנה ולכן אין סיבה שהמדריכה תבצע את התרגיל. מה גם שחשוב שתהיה פנויה לראות את המתאמנות, לדרבן ולעודד אותן באופן אישי.
כך אנו פנויות לתת דגשים, תרגילים חלופים ויחס אישי למתאמנות.
לאחר מילוי השאלון על ידך ובהתאם לאמור בו ושליחת קורות חיים, תתקיים שיחה טלפונית ותיקבע פגישת היכרות ראשונה. לאחר פגישה , במידה ויוחלט על המשך התהליך, ייחתם סיכום תנאים מסחריים, ויבוצע תהליך אבחון ובחינת התאמה. לאחר שלב זה ככל שהמועמד עבר שלבים אלה בהצלחה, על פי שיקול דעתנו המלא, נחתם ייחתם הסכם הזכיינות בין הצדדים.
מותניים (אפילו אם רק בחימום), זרועות אחוריות, ירכיים, ישבן ובטן (עדיפות לאלכסונים).
אפשר לעשות אותם צמודים או בשיטת פינג-פונג (מרווח תרגיל בין אחד לשני). כלומר אם נעבוד על פנים ירך בתחילת השיעור והתרגיל השני יהיה לקראת סופו – פספסנו את המטרה.
כל תרגיל מתחיל בצורה בסיסית וברורה ומשם מתפתח בצורה הדרגתית מבחינת עצימות/תנועה במישורים שונים/ הוספה של קבוצת שרירים/שינוי במקצבים (כך כל מתאמנת יכולה להתקדם בקצב ובעצימות שנכונה לה). אנחנו רוצות שהן יחוו הצלחה – רק משם הן יוכלו להתקדם. זכרו מה שלא פשוט – פשוט לא 😊
ואז נתעכב בקטנים (בד”כ 20 – כיוון שזה פוגע בזרימת הדם לשריר – שימו לב לא להישאר פה יותר מידי וגם יכול להיות שזה לא יתאים לכולן).
חשוב – אם התחלנו בעבודה ממוקדת, השלב הבא יהיה בעבודה עם מס קבוצות שרירים- עבודה פונקציונאלית. לדוגמא עובדות על מותניים – SIDE LIFT – מרימות שתי רגליים (עבודה ממוקדת), החלק השני יכול להיות עם עליה של החלק העליון/ מעבר לשכיבה על הגב/ מנח ‘חצי טיזר’ על הצד/ פלאנק צידי וכו’..) ואפשר גם הפוך (להתחיל פונקציונאלי ולהמשיך ממוקד), ממשיכות עם עוד 20 ‘קטנים’ ומוסיפות ‘סחיטה’ של עוד 10 בטווחים גדולים (פה אפשר להכניס ‘הפתעות’ ואתגרים שרק יחידות סגולה יכולות לעשות😊 בגלל שאנחנו בונות את זה הדרגתי – בדכ – רוב הכיתה מצליחה.
במובן הזה שהן אוהבות לשמוע ולהבין למה הן עושות את מה שהן עושות. לכן המלל שילווה את התרגיל – לא יסתכם רק ב’ברכיים לא עוברות אצבעות כף רגל’/ חזה פתוח וכו’..אלא – על מה אנחנו עובדות, מה הן אמורות להרגיש, איפה (לדבר פשוט – לא במונחים של אנטומיה) ‘אתן אמורות להרגיש את זה בחלק האחורי של הזרוע’/ ‘זה תרגיל שמאוד מעלה את הדופק – זה בסדר’/ ‘עכשיו אנחנו עובדות על החלק הימני של הבטן’ וכו’…). להסביר איך הן יכולות לאתגר/להקל.
לא כל שיעור ולא כל השיעור (הן לא באות להרצאה) חשוב לתת מידע מעבר לתרגילים – טיפ להתמדה/ הסבר מורחב על שריר מסוים – למה חשוב לעבוד עליו וכו’. במחלקת ההדרכה נדאג להציף נושאים מידי חודש.
כשאנחנו כותבות את השיעור, נכתוב לנו בצד תרגילים חלופיים שאפשר יהיה לשלוף תוך כדי התרגיל או כמענה למתאמנת שמשתפת בקושי.
השיטה נוצרה אחרי שנים של מחקרים ומתעדכנת כל הזמן– היא מקלה על המתאמנות (לא מקבלות חתול בשק) וגם עלינו המדריכות כשאנחנו כותבות שיעור.
לדוגמא אפשר לעשות קונספט לשיעור – על התבניות הקיימות – שיעור תנועתי/קיקבוקס/ פיתולים בכל תרגיל/ מקצבים של SINGLE SINGLE DUBLE ועוד. אפשר לגוון להן בסוף עם 4 דק טאבטה (עם תרגילים שהן מכירות). רצוי שהגיוונים וההפתעות יהיו לקבוצות שאנחנו מכירות (לא בהחלפה).
מדברות בצורה מכבדת. לדוגמא – ‘מרימות ישבן מעלה’, ‘מיישרות את הזרוע מעל הראש וכו.. עברית נכונה.
עובדות עם מתאמנות בכל הגילאים ומכל המגזרים, ואנחנו מייצגות את סטודיו סי. לא חשוף מידי.