שבירת מיתוסים בפעילות גופנית

שבירת מיתוסים בפעילות גופנית

מה נכון ולא נכון?

נכון! לפעילות גופנית נמרצת השפעה ישירה על שיפור מצב הרוח

לפעילות גופנית קבועה ונמרצת יש אפקט פסיכולוגי ופיזי.
היא יכולה לעורר את מצב הרוח, להקל על דיכאון ומתח ולהגביר את הביטחון העצמי.
התעמלות נמרצת ממריצה את המוח לשחרר הורמונים הנקראים “אנדורפינים”. אלו מעניקים תחושת רגיעה והנאה ומסוגלים אף להעלים תחושות כאב. המוח מתחיל לשחרר את האנדורפינים החל מ –15-20 דקות לאחר תחילת התרגול והתהליך מגיע לשיאו לאחר כ – 45 דקות.
פעילות גופנית נמרצת כמו הליכה,ריצה ושיעור אירובי, משחררת “אנדורפינים” ומגבירה את ייצורו של הסרטונין, שהינו מסר עצבי חשוב במוח, שמעורר מצב רוח טוב ותגובות חיוביות.
הסברים נוספים הם כי בעת פעילות גופנית קיימת הסחה מהבעיות היומיומיות המטרידות אותנו וקיים ” פסק זמן “, המוריד את הלחץ, וכן ההנאה מעצם ההצלחה בביצוע מטלות גופניות, מעלה את מצב הרוח.

לא נכון! לא מומלץ להתחיל להתעמל בהיריון / פעילות גופנית מזיקה בזמן היריון.

פעילות גופנית מומלצת בכל שלב בחיים ובמיוחד בתקופת ההיריון וזאת בניגוד לדעות שהיו מקובלות בעבר.כיום ידוע שלא זו בלבד שפעילות גופנית אינה מזיקה להריון, היא חשובה ואפילו חיונית חשוב לציין שכל אחת יכולה להתחיל להתעמל במהלך ההיריון, גם אם לא התעמלה בעבר, אך רק במידה וההיריון תקין ובאישור הרופא המטפל.
מטרת הפעילות הגופנית היא להקל על העומס הגובר הנובע מתהליך ההיריון, לשפר את ההרגשה ולהקנות את היכולת להתאושש ולחזור למצב גוף קודם. אין ספק שתרגילים נכונים יכינו את גוף האישה למאמץ הקשה, הן בעת הלידה עצמה, והן בתקופה שלאחר מכן בחזרה מהירה יותר למצב גופה הקודם.
הפעילות הגופנית בזמן ההיריון צריכה להיות מותאמת לצורכי האישה המשתנים, והיא צריכה להתבצע בהדרגתיות.

לא נכון! בעזרת תרגילים ממוקדים לאזורים בהם יש הצטברות גדולה יותר של שומן (כמו:ישבן,ירכיים) ניתן להשפיע על רקמת השומן באזור.

אין לנו את היכולת לכוון הפחתת שומן מקומית ע”י ביצוע של תרגילים מסוימים לאותו אזור כמו שאין לנו שליטה באיזה מקומות בגוף נשמין.
פ”ג גורמת לפירוק שומנים מאזורים שונים בגוף ואין לנו את האפשרות לכוון את הפירוק למקום ספציפי.
דיאטה ותזונה מאוזנת, עיסוק בפ”ג ופיתוח רקמת שריר עשויים לעזור בהשגת מטרה זו.במידה ונתמיד בפ”ג לאורך זמן ונפחית במקביל את אחוזי השומן בגוף הירידה והשינוי יבואו לידי ביטוי בכל אזורי הגוף.

לא נכון! כשמפסיקים להתאמן השרירים הופכים לשומן.

בלתי אפשרי להפוך רקמה מסוג מסוים לרקמה אחרת ומכאן ששריר לא יכול להפוך לשומן וגם לא להיפך.כאשר מפסיקים להתאמן חלה ירידה במסת השריר, בקצב חילוף החומרים הבסיסי (B M R ) וההוצאה הקלורית יורדת. אותם אנשים, שהפסיקו להתאמן אך ממשיכים לצרוך את אותה כמות קלוריות שצרכו כשהתאמנו, נמצאים בסיכון גבוה יותר להשמין. מה שקורה בעצם זה שחל שינוי ביחס בין הרקמות – הטונוס השרירי יורד ומצטברת שכבת שומן עבה יותר.
תרגילים ייחודיים וממוקדים לאזור מסוים אינם יכולים להשפיע על כמות רקמת השומן המקומית אך הם משפיעים ישירות על חוזק וכוח השרירים ומשפרים את הטונוס השרירי ומכאן על המראה והמוצקות של האזור.
ע”י כווץ והידוק של שרירים רפויים אנו מעצבים את הגוף ומצמצמים היקפים.

לא נכון! תרגילים לחיזוק שרירי החזה ישנו את מבנה השדיים.

רקמת השד היא רקמה שומנית ולא רקמת שריר ולכן אין אפשרות להשפיע בעזרת תרגילים על המבנה הכולל של השדיים. ככל שאנו מתבגרות רקמת השד צונחת ונכנעת להשפעת כוח המשיכה, ההריונות והגיל.
תרגילים להארכת שרירי החזה וחיזוק השרירים של חגורת הכתפיים יכולים להשפיע על החזות הכללית ולתרום ליציבה זקופה אך לא ישנו את המבנה של השדיים.

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תפריט נגישות

X