מרקים לחורף חם

חורף חם: מתכונים למרקים מזינים, משביעים ודלי קלוריות

באדיבות שני ידיד, דיאטנית קלינית ברשת סטודיו C

מרק כתום בניחוח אסיאתי

(120 קק”ל לקערת מרק בינונית)

מרכיבים

2 קישואים.

בטטה אחת.

דלורית.

4 גזרים.

כרישה.

קולורבי.

גרידת לימון מחצי לימון.

קוביית ג’ינג’ר בגודל 2 ס”מ.

פלפל, מלח, וציר מרק ירקות או 5 כוסות מים.

אופן ההכנה

  • קלפו את הירקות וקצצו אותם באופן גס.
  • הרתיחו בסיר עם ציר הירקות או עם המים.
  • כאשר הירקות רכים, טחנו את המרק עם בלנדר ידני.

מרק עדשים

(כ-180 קק”ל לקערה בינונית)

מרכיבים

2 כוסות עדשים (1/3 כוס אדומות, 2/3 כוס ירוקות וכוס שחורות).

2 כפות שמן קנולה.

1 בצל.

1 תפוח אדמה  קטן.

1 קישוא.

3 גזרים.

1 כרישה (החלק הלבן).

1 שורש פטרוזיליה.

2 עלי סלרי.

4 שיני שום.

ליטר וחצי מים.

כף אבקת מרק עוף.

1/2 כפית מלח.

1/4 כפית פלפל שחור.

1/4 כפית כמון.

אופן ההכנה

  • קלפו את הבצל ושיני השום וחיתכו דק. את שאר הירקות קלפו וחיתכו לקוביות.
  • אדו את הבצל עם השמן בסיר גדול, הוסיפו את כל הירקות והמשיכו לאדות.
  • הוסיפו את העדשים, ערבבו היטב, הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
  • כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך שעה.
  • לאחר שעה הוסיפו את התבלינים, ערבבו ובשלו חצי שעה נוספת.

מרק ירוק-ירוק

(כ-130 קק”ל לקערה בינונית)

מרכיבים

ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים.

1 שומר חתוך לקוביות.

1שורש סלרי.

1 שורש פטרוזיליה.

חבילת מנגולד.

חצי צרור שמיר.

חצי צרור פטרוזיליה.

1 תפוח אדמה.

1 בצל.

1/2 כרישה.

1 קישוא.

1 קולורבי חתוך לקוביות.

רבע כוס שמן זית איכותי.
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה

  • הכניסו את כל המרכיבים לסיר וכסו במים.
  • הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה עוד כחצי שעה.
  • ערבבו לעיסה אחידה באמצעות בלנדר מוט או העבירו לטחינה במעבד מזון.

מרק פטריות

(כ-130 קק”ל לקערה בינונית)

מרכיבים

כרישה אחת.

2 בצלים.

4-3 שיני שום.

סלסילת פטריות שמפיניון.

סלסילת פטריות פורטובלו.

סלסילת פטריות פורצ’יני.

3-2 פטריות שיטאקי מיובשות.

5 כפות שמן זית.

כפית מלח גס.

פלפל שחור גרוס.

כף טימין ואורגנו מיובשים.

אופן ההכנה

  • חיתכו את כל המרכיבים גס.
  • טגנו את הבצל, הכרישה והשום בשמן זית עד להזהבה.
  • הוסיפו את הפטריות וטגנו קלות.
  • הוסיפו ליטר וחצי מים ואת התבלינים.
  • הרתיחו עד שהמרק מוכן.

מרק עגבניות

(כ-140 קק”ל לקערה בינונית)

מרכיבים

כף שמן זית.
בצל קצוץ.
2 שיני שום קצוצות.
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם).
2 גזרים.

חצי בטטה.

עלי בזיליקום טריים קצוצים.
8 כוסות מים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה

  • אדו את הבצל ואת השום עד להשחמה.
  • הוסיפו את העגבניות המרוסקות, את הבטטה, הגזרים, הבזיליקום והתבלינים עד להשחמה.
  • הוסיפו את המים ובשלו במשך כ-45 דקות.

 

 

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תפריט נגישות

X