מרקים לחורף חם
חורף חם: מתכונים למרקים מזינים, משביעים ודלי קלוריות
באדיבות שני ידיד, דיאטנית קלינית ברשת סטודיו C
מרק כתום בניחוח אסיאתי
(120 קק”ל לקערת מרק בינונית)
מרכיבים
2 קישואים.
בטטה אחת.
דלורית.
4 גזרים.
כרישה.
קולורבי.
גרידת לימון מחצי לימון.
קוביית ג’ינג’ר בגודל 2 ס”מ.
פלפל, מלח, וציר מרק ירקות או 5 כוסות מים.
אופן ההכנה
- קלפו את הירקות וקצצו אותם באופן גס.
- הרתיחו בסיר עם ציר הירקות או עם המים.
- כאשר הירקות רכים, טחנו את המרק עם בלנדר ידני.
מרק עדשים
(כ-180 קק”ל לקערה בינונית)
מרכיבים
2 כוסות עדשים (1/3 כוס אדומות, 2/3 כוס ירוקות וכוס שחורות).
2 כפות שמן קנולה.
1 בצל.
1 תפוח אדמה קטן.
1 קישוא.
3 גזרים.
1 כרישה (החלק הלבן).
1 שורש פטרוזיליה.
2 עלי סלרי.
4 שיני שום.
ליטר וחצי מים.
כף אבקת מרק עוף.
1/2 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/4 כפית כמון.
אופן ההכנה
- קלפו את הבצל ושיני השום וחיתכו דק. את שאר הירקות קלפו וחיתכו לקוביות.
- אדו את הבצל עם השמן בסיר גדול, הוסיפו את כל הירקות והמשיכו לאדות.
- הוסיפו את העדשים, ערבבו היטב, הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
- כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך שעה.
- לאחר שעה הוסיפו את התבלינים, ערבבו ובשלו חצי שעה נוספת.
מרק ירוק-ירוק
(כ-130 קק”ל לקערה בינונית)
מרכיבים
ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים.
1 שומר חתוך לקוביות.
1שורש סלרי.
1 שורש פטרוזיליה.
חבילת מנגולד.
חצי צרור שמיר.
חצי צרור פטרוזיליה.
1 תפוח אדמה.
1 בצל.
1/2 כרישה.
1 קישוא.
1 קולורבי חתוך לקוביות.
רבע כוס שמן זית איכותי.
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
- הכניסו את כל המרכיבים לסיר וכסו במים.
- הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה עוד כחצי שעה.
- ערבבו לעיסה אחידה באמצעות בלנדר מוט או העבירו לטחינה במעבד מזון.
מרק פטריות
(כ-130 קק”ל לקערה בינונית)
מרכיבים
כרישה אחת.
2 בצלים.
4-3 שיני שום.
סלסילת פטריות שמפיניון.
סלסילת פטריות פורטובלו.
סלסילת פטריות פורצ’יני.
3-2 פטריות שיטאקי מיובשות.
5 כפות שמן זית.
כפית מלח גס.
פלפל שחור גרוס.
כף טימין ואורגנו מיובשים.
אופן ההכנה
- חיתכו את כל המרכיבים גס.
- טגנו את הבצל, הכרישה והשום בשמן זית עד להזהבה.
- הוסיפו את הפטריות וטגנו קלות.
- הוסיפו ליטר וחצי מים ואת התבלינים.
- הרתיחו עד שהמרק מוכן.
מרק עגבניות
(כ-140 קק”ל לקערה בינונית)
מרכיבים
כף שמן זית.
בצל קצוץ.
2 שיני שום קצוצות.
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם).
2 גזרים.
חצי בטטה.
עלי בזיליקום טריים קצוצים.
8 כוסות מים.
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
- אדו את הבצל ואת השום עד להשחמה.
- הוסיפו את העגבניות המרוסקות, את הבטטה, הגזרים, הבזיליקום והתבלינים עד להשחמה.
- הוסיפו את המים ובשלו במשך כ-45 דקות.