מתכונים לבשר
קציצת בשר בתנור
כ-6 מנות כל מנה = 2 מנות חלבון + 1/2 מנת שומן
חומרים:
1/2 ק”ג בשר חזה עוף או הודו טחון
1 תפוח אדמה בינוני קלוף ומגורר גס
1 בצל בינוני מגורר גס
1 ביצה טרופה
1 שקית אבקת מרק דל קלוריות
מלח פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני °C180
- שמים בקערה גדולה את כל החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
- שוטחים את התערובת בתבנית ואופים כחצי שעה. (משתמשים בתבנית ככר באורך 24 ס”מ משומנת בתרסיס שמן).
צ’ילי קון קרנה
כ-8 מנות כל מנה מכילה 2 מנות חלבון.
חומרים:
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים
2 פלפלים ירוקים נקיים מגרעינים וקצוצים
קוביית מרק
480 גרם שעועית לבנה מבושלת
800 גרם עגבניות משומרות במיץ
כוס רסק עגבניות, כוס מים, כפית מחוקה מלח
ממתיק מלאכותי בכמות שווה לשתי כפיות סוכר
3 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים מגרעינים וקצוצים.
הכנה:
- יוצרים מהבשר הטחון קציצה, וקולים 10 דקות מכל צד בגריל מחומם לחום גבוה, או במחבת טפלון. שומרים בצד.
- שמים בסיר גדול את הבצלים, הפלפלים וקוביית המרק, מוסיפים מעט מים, מכסים ומאדים עד שיתרככו.
- מוסיפים את כיכר הבשר הקלויה ומפוררים במזלג.
- מוסיפים את השעועית, העגבניות המשומרות, רסק העגבניות והמים ומתבלים במלח ובממתיק המלאכותי. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הפלפלים החריפים, בוחשים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שרוב הנוזלים יתאדו.
טאג’ין בשר הודו אדום בפירות יבשים
מנה של 100 גרם בשר ומעט פירות יבשים = כ- 170 קלוריות.
(בשר הודו עשיר ב-B12, והוא בשר אשר מכיל כמות נמוכה יחסית של שומן)
מצרכים ל-8 מנות
- 1 ק”ג הודו אדום נקבה (חתוך לקוביות בגודל 4 ס”מ בערך)
- 2 בצלים גדולים
- 6 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- 6 משמשים מיובשים
- כמון
- פפריקה
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף סילאן
- קורט צ’ילי יבש
- מלח גס
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותם קלות להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו מים לכיסוי חצי מהרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם פטרוזיליה והגישו עם הרוטב
בתאבון!