מתכונים לדגים

פילה סלמון במעטפת אגוזים

מתכונים לחיטוב:

מתכון מבית “עץ הזית” / שף גדעון בן עזרא
כ-6-8 מנות

חומרים:
1 פילה סלמון שלם (1-1.5 ק”ג)
½ זר פטרוזיליה
¼ זר כוסברה
¼ זר בזיליקום
מלח, פלפל שחור
תרסיס שמן זית של עץ הזית

לתוספת:
2 שיני שום כתושות
2 כרישות קצוצות דק (700 גרם)
250 גרם בייבי תרד שטוף וקצוץ גס.
1 כוס ציר ירקות או עוף
תרסיס שמן זית של עץ הזית
150 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מנקים את הסלמון מעצמותיו ומעורו (אם מדובר בסלמון קפוא, עדיף לפשוט את עורו כל עוד הוא קפוא, ע”י קילוף קל בעזרת סכין, ותלישה חזרה ידנית)
  3. מרססים את הסלמון בכ- 3-4 התזות מתרסיס שמן הזית.
  4. טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול והאגוזים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
  5. מניחים את הסלמון על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
  6. מורחים את עיסת התבלינים ואגוזים על פני פילה הסלמון בשכבה עבה 1/2 ס”מ.
  7. מרססים שוב בתרסיס שמן זית 3-4 התזות.
  8. מתבלים במלח ופלפל שחור
  9. אופים כ-20-25 דקות בתנור
    * המעטפת צריכה לצאת פריכה, בעוד הסלמון עצמו ורדרד ולא עשוי במלואו (M).

הכנת התוספת:

  1. מחממים מחבת ומתיזים 5 התזות של תרסיס שמן זית של עץ הזית, מטגנים את הכרישה הקצוצה בחום בינוני כ- 10-15 דקות עד שמתרככת.
  2. מוסיפים את השום וממשיכים לבשל.
  3. כשהכרישה רכה ומתחילה להזהיב, מוסיפים את הציר,ומבשלים כ-5 דקות לצמצום הנוזלים.
  4. מוסיפים את התרד ומבשלים כ- 1-2 דקות לריכוך התרד.
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים כמצע לסלמון.
  • מאפה דג בלימון

8 מנות כל מנה = מנת בשר + ½ מנת פחמימה (דגן או פרי)

חומרים:
800 גרם פילה דג קפוא (האדוק למשל)
½ כפית מלח
100 גרם פטריות טריות
¼ כוס בצל קצוץ
¼ כוס פלפל ירוק קצוץ דק
8 פרוסות לימון דקיקות
¼ כוס יין לבן יבש
פפריקה

הכנה:

  1. מפשירים את הדג וחותכים אותו לשמונה מנות.
  2. משמנים את כלי האפייה, מאדים את הדג ובוזקים עליו את המלח.
  3. מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות. יש צורך בכוס אחת פטריות חתוכות.
  4. מסדרים על הדג את הפטריות, הבצל, הפלפל הירוק ופרוסות הלימון.
  5. יוצקים עליהם את היין ובוזקים מעט פפריקה.
  6. מכסים ואופים בתנור בחום בינוני (°C180) במשך כ – 30 דקות או עד שהדג מתפורר למגע מזלג
  • דג סול ברוטב עגבניות

כ- 4 מנות. 1 פרוסת דג (100 גר’) = מנת בשר

חומרים:
4 פרוסות דג סול

לרוטב:
4 עגבניות, בצל, פטרוזיליה
מלח, פלפל, לימון, שום – לפי הטעם

הכנה:

  1. במג’ימיקס מרסקים את החומרים של הרוטב, ולאחר מכן מאדים את הרסק במחבת ללא שמן, עד אשר נוצר רוטב סמיך.
  2. בכלי פיירקס שופכים שכבה דקה של הרוטב בתחתית, ומעליה מניחים את פרוסות הדג על הדגים שופכים את שאר הרוטב.
  3. מכסים בנייר כסף ומכניסים לטוסטר אובן בחום של °180 למשך כ – 10 דקות לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות.

*ניתן באותו אופן להכין גם פרוסות דג סלומון.
*כמו כן יש אפשרות לאפות עם פרוסות עגבניות ובצל במקום הכנת הרסק.

  • מתכון לדג סלמון בתנור

 

רכיבים:
דג סלמון טרי
שמן זית
לימון
פטרוזיליה
שום
מלח גס ופלפל

הכנה:

  1. קוטשים שום, ומורחים את הדג משני כיווניו בשום
  2. מפזרים בתבנית פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום קצוצות, מלח גס ושמן זית
  3. מקלפים לימון, מפוררים אותו ומפזרים בתחתית.
  4. מניחים על הכל את הדג כחצי שעה לפני האפייה
  5. מורחים על הדג שמן זית, מלח גס, פלפל שחור ו- 2 פרוסות לימון
  6. ניתן להוסיף כפית תבלין דג.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 15 דקות.

בתאבון!

תפריט נגישות

X