מתכונים לדגים
פילה סלמון במעטפת אגוזים
מתכונים לחיטוב:
מתכון מבית “עץ הזית” / שף גדעון בן עזרא
כ-6-8 מנות
חומרים:
1 פילה סלמון שלם (1-1.5 ק”ג)
½ זר פטרוזיליה
¼ זר כוסברה
¼ זר בזיליקום
מלח, פלפל שחור
תרסיס שמן זית של עץ הזית
לתוספת:
2 שיני שום כתושות
2 כרישות קצוצות דק (700 גרם)
250 גרם בייבי תרד שטוף וקצוץ גס.
1 כוס ציר ירקות או עוף
תרסיס שמן זית של עץ הזית
150 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מנקים את הסלמון מעצמותיו ומעורו (אם מדובר בסלמון קפוא, עדיף לפשוט את עורו כל עוד הוא קפוא, ע”י קילוף קל בעזרת סכין, ותלישה חזרה ידנית)
- מרססים את הסלמון בכ- 3-4 התזות מתרסיס שמן הזית.
- טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול והאגוזים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
- מניחים את הסלמון על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- מורחים את עיסת התבלינים ואגוזים על פני פילה הסלמון בשכבה עבה 1/2 ס”מ.
- מרססים שוב בתרסיס שמן זית 3-4 התזות.
- מתבלים במלח ופלפל שחור
- אופים כ-20-25 דקות בתנור
* המעטפת צריכה לצאת פריכה, בעוד הסלמון עצמו ורדרד ולא עשוי במלואו (M).
הכנת התוספת:
- מחממים מחבת ומתיזים 5 התזות של תרסיס שמן זית של עץ הזית, מטגנים את הכרישה הקצוצה בחום בינוני כ- 10-15 דקות עד שמתרככת.
- מוסיפים את השום וממשיכים לבשל.
- כשהכרישה רכה ומתחילה להזהיב, מוסיפים את הציר,ומבשלים כ-5 דקות לצמצום הנוזלים.
- מוסיפים את התרד ומבשלים כ- 1-2 דקות לריכוך התרד.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים כמצע לסלמון.
-
מאפה דג בלימון
8 מנות כל מנה = מנת בשר + ½ מנת פחמימה (דגן או פרי)
חומרים:
800 גרם פילה דג קפוא (האדוק למשל)
½ כפית מלח
100 גרם פטריות טריות
¼ כוס בצל קצוץ
¼ כוס פלפל ירוק קצוץ דק
8 פרוסות לימון דקיקות
¼ כוס יין לבן יבש
פפריקה
הכנה:
- מפשירים את הדג וחותכים אותו לשמונה מנות.
- משמנים את כלי האפייה, מאדים את הדג ובוזקים עליו את המלח.
- מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות. יש צורך בכוס אחת פטריות חתוכות.
- מסדרים על הדג את הפטריות, הבצל, הפלפל הירוק ופרוסות הלימון.
- יוצקים עליהם את היין ובוזקים מעט פפריקה.
- מכסים ואופים בתנור בחום בינוני (°C180) במשך כ – 30 דקות או עד שהדג מתפורר למגע מזלג
-
דג סול ברוטב עגבניות
כ- 4 מנות. 1 פרוסת דג (100 גר’) = מנת בשר
חומרים:
4 פרוסות דג סול
לרוטב:
4 עגבניות, בצל, פטרוזיליה
מלח, פלפל, לימון, שום – לפי הטעם
הכנה:
- במג’ימיקס מרסקים את החומרים של הרוטב, ולאחר מכן מאדים את הרסק במחבת ללא שמן, עד אשר נוצר רוטב סמיך.
- בכלי פיירקס שופכים שכבה דקה של הרוטב בתחתית, ומעליה מניחים את פרוסות הדג על הדגים שופכים את שאר הרוטב.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לטוסטר אובן בחום של °180 למשך כ – 10 דקות לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות.
*ניתן באותו אופן להכין גם פרוסות דג סלומון.
*כמו כן יש אפשרות לאפות עם פרוסות עגבניות ובצל במקום הכנת הרסק.
-
מתכון לדג סלמון בתנור
רכיבים:
דג סלמון טרי
שמן זית
לימון
פטרוזיליה
שום
מלח גס ופלפל
הכנה:
- קוטשים שום, ומורחים את הדג משני כיווניו בשום
- מפזרים בתבנית פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום קצוצות, מלח גס ושמן זית
- מקלפים לימון, מפוררים אותו ומפזרים בתחתית.
- מניחים על הכל את הדג כחצי שעה לפני האפייה
- מורחים על הדג שמן זית, מלח גס, פלפל שחור ו- 2 פרוסות לימון
- ניתן להוסיף כפית תבלין דג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 15 דקות.
בתאבון!