מתכונים למרקים

  • מרק ירקות

כ- 6 מנות, כל מנה מכילה – 1 מנת ירק
*מומלץ לתחושות שובע בארוחות החג

חומרים:
3 גזרים
¼ כרוב חתוך לרצועות
1 לפת קלופה
2 כרשות פרוסות ושטופות היטב
4-5 גבעולי סלרי אמריקני
2 בצלים קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
10 כוסות מים
לעיטור – חופן פטרוזיליה קצוצה

הכנה:
קוצצים את כל הירקות (אפשר במעבד מזון). מערבבים לסיר גדול, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המים ומבשלים כ – 30 דקות.
ניתן גם לבשל בסיר לחץ כ – 10 דקות, או במיקרוגל כ – 15 דקות.

להגשה :
זורים על כל מנה פטרוזיליה קצוצה.

  • מרק עדשים

כ- 6 מנות, כל מנה מכילה – 1 דגן, 2 חלבון

החומרים:
200 גר’ עדשים מיובשות מבוררות ושטופות
3 כוסות מים
400 גר’ תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס גזר חתוך לקוביות
1 כוס בצל קצוץ גס
1 כוס עלי סלרי קצוצים גס
2 קוביות מרק נמס
2 שיני שום
1 עלה דפנה
½ כפית כמון טחון
½ צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. שמים את העדשים בסיר גדול, מוסיפים מים עד שהעדשים מכוסים ומשרים למשך שעה, מסננים, שוטפים ומוסיפים את 3 כוסות המים.
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ – 20 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את הירקות, קוביות המרק והתבלינים, מלבד הפטרוזיליה, ומבשלים כ – 20 דקות נוספות, או עד שהירקות יתבשלו.

הגשה:
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

* אפשר להחליף את הירקות הטריים בשקית של לקט ירקות מוקפאים.

  • מרק בטטה ודלורית

כ- 6 מנות, רק 100 קק”ל למנה

חומרים:
600 גרם דלעת קלופה/ 1 דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ
4 כוסות מרק עוף דל קלוריות מוכן
3 כפיות שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט טימין יבש
קורט אגוז מוסקט
1 כוס חלב דל שומן מעושר בסידן

אופן ההכנה:
שמים בסיר גדול את הירקות, המרק והשום. מוסיפים פלפל וטימין ומבשלים עד שהירקות יתרככו.
מרסקים עם בלנדר יד, מוסיפים כוס חלב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

  • מרק זוקיני

כ- 6 מנות , 90 קק”ל למנה מרשימה

החומרים:
1 ק”ג קישואים מסוג זוקיני
1 בצל בינוני, קצוץ
1 כף שמן זית
3 כוסות מרק צח (3 כוסות מים מעורבבות ב-3 שקיות אבקת מרק 10)
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
1 גביע לבן 3%

אופן ההכנה:

  1. חותכים לקוביות את הקישואים מלבד אחד.
  2. בסיר בינוני (רצוי עם ציפוי טפלון) מטגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך. מוסיפים את קוביות הקישואים ומטגנים עוד דקה.
    מוסיפים את המרק, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
  3. מצננים מעט את המרק. מרסקים את התערובת בבלנדר ידני. מוסיפים עוד מרק או מים לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
  4. לפני ההגשה מגרדים בפומפייה גסה את הקישוא שנותר.
  5. מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את הלבן, בוחשים ומחממים עד נקודת רתיחה (זהירות לא לחמם מידי, היוגורט יתפרק!).
  6. מניחים בכל צלחת מעט מהקישוא המגורד ועליו יוצקים את המרק.
    ניתן להוסיף מלמעלה עוד מעט מהקישוא לקישוט.
  • מרק פלפלים

כ- 6 מנות גדולות, כ- 75 קק”ל למנה

חומרים:
2 בצלים
8 פלפלים (כתומים/צהובים/אדומים) בקוביות
4 שקיות אבקת מרק עשר בטעם עוף/זך
מלח, פלפל
תרסיס שמן

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל גס ומטגנים בתרסיס שמן עד שיזהיב.
  2. מוסיפים קוביות פלפלים מכסים במים ומוסיפים אבקת מרק ותבלינים.
    אחרי רתיחה מנמיכים ומבשלים עד שהפלפלים רכים.
  3. מעבירים את מוצקי המרק לבלנדר וטוחנים עם מעט מים מהמרק. מעבירים את נוזלי המרק שנותרו בסיר לקנקן.
  4. מסננים את המרק (בכדי להיפטר מקליפות הפלפלים – לא חובה) חזרה לסיר ומוסיפים את מי הבישול עד לרמת הסמיכות הרצויה.
  • מרק דלעת

כ- 7 מנות, כל מנה מכילה – 1 מנת ירק

חומרים:
600 גר’ דלעת קלופה או -1 ק”ג’ דלעת (לפני קילוף) חתוכה לקוביות גדולות.
1 בטטה גדולה (200 גר’) קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
250 גר’ גזר חתוך לקוביות גדולות
150 גר’ בצל קצוץ גס
4 כוסות מרק עוף דל קלוריות מוכן
3 כפיות שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קורט מיורן או תימין יבש (אם רוצים)
1 כוס חלב דל שומן
לעיטור – עלי כוסברה או פטרוזיליה

הכנה:

  1. שמים בסיר גדול את הדלעת, הבטטה, הגזר, הבצל, המרק והשום. מוסיפים פלפל ומיורן או תימין ומבשלים עד שהירקות יתרככו.
  2. מעבירים לבלנדר ומעבדים למחית חלקה. מחזירים את התערובת לסיר, מוסיפים את כוס החלב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם אם יש צורך מחממים.
    אם המרק סמיך מידי מדללים במעט מים מעטרים בעלי כוסברה או פטרוזיליה.
  • מרק ירקות עם גריסים

כ- 4 מנות, כל מנה מכילה – 1 מנת שומן (לא חובה), 1 מנת ירק

חומרים:
4 כפיות שמן (לא חובה – אפשר תרסיס שמן ואפילו עדיף !)
1 כוס בצל קצוץ
1 שן שום מעוכה
2 כוסות גזר חתוך לקוביות
½ כוס לפת חתוכה לקוביות
½ כוס שורש סלרי חתוך לקוביות
½ כוס גריסי פנינה מבושלים
2 קוביות מרק
תערובת עשבי תיבול
6 כוסות מים
לעיטור – פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

  1. מחממים את תרסיס השמן בסיר (או השמן), מוסיפים את הבצל והשום ומאדים 2 דקות.
  2. מוסיפים את הגזר, הלפת והסלרי ומבשלים 2 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת החומרים, מלבד הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ – 30 דקות נוספות, ובוחשים מידי פעם.
    לפני ההגשה זורים על המרק פטרוזיליה קצוצה.
  • מרק דגים קיופינו

כ- 8 מנות, כל מנה מכילה – 1 מנת חלבון

חומרים:
2 כוסות עגבניות קצוצות
1 קובייה של מרק עוף מומסת ב – 1 כוס מים
120 גר’ בצל קצוץ
½ כוס פלפל ירוק מנוקה מגרעינים וקצוץ
½ כוס רסק עגבניות
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום מעוכות
1-2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
½ כפית אורגני מיובש
¼ כפית ריחן מיובש
¼ כפית פלפל שחור
240 גר’ פילה קוד חתוך לאצבעות באורך 5 ס”מ
240 גר’ נסיכת הנילוס חתוך לאצבעות באורך 5 ס”מ

הכנה:

  1. שמים את כל החומרים, חוץ מהדגים, בסיר גדול. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות.
  2. מוסיפים את הדגים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות, או עד שבשר הדג יתבשל.
  3. מסננים את הדגים והירקות מהמרק. מגישים לכל סועד קערית שמחציתה דגים וירקות ומחציתה נוזלי המרק, מגישים חם.
  • מרק פול ירוק

כ- 8 מנות, כל מנה מכילה – 1 מנת חלבון

חומרים:
1 ק”ג’ פול ירוק
1 לפת גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
2 כרשות פרוסות ושטופות היטב
2 גזרים חתוכים לקוביות
2-3 גבעולי סלרי
16 כוסות מים (14 ליטר)
½ כוס כוסברה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית פלפל לבן
½ כפית כורכום טחון
מלח לפי הטעם

הכנה:

  1. קולפים את הפול מתרמיליו, מסירים מעל הפולים את הקליפה הדקה ושמים בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הלפת, הכרשה, הגזר הכרפס והמים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות יתרככו.
  3. מרסקים את הירקות בכף מעיכה או בממחה. מוסיפים את התבלינים והכוסברה ומבשלים כ – 30 דקות נוספות.
  • מרק עוף ותירס

כ- 4 מנות, כל מנה מכילה – 1 חלבון, 1 פחמימה

חומרים:
תרסיס שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום כתושה
150 גר’ חזה עוף קצוץ דק
3 כוסות מים
1 כף שרי יבש
2 כפיות רוטב סויה
2 כוסות גרגרי תירס

הכנה:
מטגנים את הבצל והשום בתרסיס השמן. מוסיפים את יתרת החומרים חוץ מהתירס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
מרסקים את התירס במעבד מזון מצויד בלהב פלדה, מוסיפים למרק ומבשלים 5 דקות נוספות.

  • מרק דלורית

כ- 5 מנות, כל מנה מכילה מנת חלב (כ- 80 קלוריות למנה)

חומרים:
1 כף שמן
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל
מלח
פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
½ כוס חלב
50 גרם גבינה צהובה מגוררת

הכנה:

  1. מאדים את הבצל בכף השמן, מוסיפים לבצל את קוביות הדלורית, שופכים מים עד לכיסוי הדלורית. מבשלים עד שהדלורית רכה ומתבלים.
  2. מעבירים בבלנדר ובמידת הצורך מדללים בתוספת ½ כוס חלב.
  3. מבשלים ביחד את כל החומרים על אש נמוכה כ-40 דקות.
  4. מגררים מעל את הגבינה הצהובה ומגישים חם.
  • מרק עדשים לבנוני

סה”כ 6 מנות, כל מנה מכילה כ – 260 קק”ל שהם: 1 מנת פחמימה, 1 מנת שומן, 1.5 מנות חלבון.

חומרים:
240 גר’ עדשים אדומים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כף שמן זית
1 כף מרגרינה
8-9 כוסות מים או מרק עוף
מלח, פלפל שחור
1 כף גדושה כמון
120 גר’ אטריות דקות מאוד (לפני בישול)

אופן ההכנה:
1. בוררים את העדשים ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.
2. שמים בסיר את השמן והמרגרינה וממיסים מוסיפים את הבצלים עם 3 כוסות מים/מרק, ומבשלים כ – 15 דקות עד שהנוזלים נספגים בעדשים.
3. מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים את המים או את מרק עוף, מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים 15 דקות נוספות.
מגישים חם.

  • מרק עגבניות בחלב

כ- 5 מנות, כל מנה כ – 140 קלוריות
מוגש קר לימי הקיץ

חומרים:
½ ק”ג עגבניות בשלות מאוד
1 בצל גדול קצוץ
20 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 כף שמיר קצוץ
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ ליטר חלב
½ ליטר מרק צלול (מאבקת מרק סתמי)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, מטגנים את הבצל בחמאה עד שיתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את העגבניות והשמיר ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב ומביאים לידי רתיחה.
  3. מוסיפים את המרק (אפשר להשתמש בחלב במקום במרק) ואת הסוכר, הביאו שוב לידי רתיחה, הקטינו את האש ובשלו 5 דקות.
  4. הסירו מעל האש, מעכו את המרק דרך מסננת-רשת. החזירו לסיר והניחו על האש.
  5. ערבבו את הקמח והחלב לבליל אחיד. צקו למרק ובחשו בלי הרף, עד שירתח.
    הקטינו את האש ובשלו 2-3 דקות על סף הרתיחה.

צננו והכניסו למקרר. הגישו קר מאוד.

  • מרק יוגורט ונענע

כ- 4 מנות
מומלץ להגשה בימי הקיץ

חומרים:
2 מיכליי יוגורט 1.5% שומן
¾ כוס מיץ עגבניות ( או מיכל יוגורט נוסף)
2/3 כוס חלב 1%
1 שן שום מעוכה
עלי נענע טריים קצוצים על פי הטעם
מלפפון קלוף וחתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל לפי הטעם
וגבעולי נענע לעיטור

לערבב את כל החומרים
להעביר לכלי הגשה, ולקרר כשעתיים

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תפריט נגישות

X