מתכונים לעוגות
-
עוגת גבינה
עם תחליף סוכר סטבינול
מרכיבים:
500 גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
חבילת פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
24 טיפות סטיביה “סטבינול”
הוראות הכנה:
- יש להפריד את החלמון מהחלבון.
- לערבב את כל המרכיבים, מלבד החלבון וטיפות הסטיביה “סטבינול”.
- את החלבון יש להקציף בכלי נפרד עם 24 טיפות סטיביה “סטבינול”.
- לאחר שהקצפנו את החלבון והסטיביה, יש לקפל אותו אל תוך הבלילה.
- את הבלילה הסופית יוצקים לתוך תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, ל- 45 דקות.
לא לפתוח את התנור בזמן האפייה! יש להשאיר את העוגה בתוך התנור במשך שעתיים לאחר סיום האפייה.
*ניתן לקשת את העוגה עוגה עם פירות טריים/ קצפת / שוקולד וכדומה.
-
עוגת ריקוטה ופקאן
כ- 145 קלוריות למנה כ- 15 מנות
חומרים:
לבסיס
50 גרם אגוזי פקאן טחונים
ספל דייסיבית
30 גרם חמאה
1 כף סוכר
כפית קליפת לימון מגוררת
לעוגה:
750 גרם גבינת ריקוטה 5%
כוס סוכר
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
2 יוגורט מעודן 1.5% שומן (אפשר בטעמים)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות
- מערבבים את האגוזים הטחונים עם החמאה, הדייסיבית, הסוכר וקליפת הלימון עד שמתקבלת תערובת משחתית (כדאי במעבד המזון).
- מרססים עם תרסיס שמן תבנית עגולה קפיצית (26 אינץ) ומורחים על תחתיתה את תערובת האגוזים .
- אופים עשר דקות ומוציאים מהתנור.
- מערבבים את הגבינה עם החלמונים, הסוכר והווניל, מורחים את התערובת על הבסיס ומשטחים.
- אופים 30 דקות, כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים אותה ביוגורט, מכבים את התנור ומכניסים אותה לעשר דקות נוספות.
-
עוגת תפוחים
כל מנה כ-175 קק”ל כ- 10 מנות
החומרים :
חבילת קמח אסם תופח (175 גרם)
50 גרם חמאה מומסת
גביע שמנת 9% שומן
2 כפות סוכר
5 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
2 כפות פירורי לחם
2 כפות צימוקים
3 כפיות תמצית ווניל
אופן ההכנה :
- לערבב היטב את הקמח עם החמאה והשמנת לחלק ל- 2 כדורים ולשמור במקרר לחצי שעה.
- לחמם את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
- לרדד כדור בצק אחד ולהניח בתבנית 24 (עדיף תבנית פאי) משומנת על ידי תרסיס שמן.
- על הבצק לפזר פירורי לחם ועליהם את תפוחי העץ בצורה סיבובית. מעל התפוחים לפזר את הסוכר והצימוקים ו-3 כפיות תמצית ווניל.
- למעלה לשים את העלה השני (מרודד, מגורד או חתוך לרצועות)
- לאפות במשך שעה בתנור.
בתאבון!