מתכונים לעוגיות
עוגיות שוקולד צ’יפס
מתכון ל- 15 עוגיות כל עוגייה כ- 100 קק”ל
המרכיבים :
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
1.5 כוסות קמח לבן אורגני, או “קמח עוגיות”
1/2 כוס קקאו מסוג טוב
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה
1 ביצה
2 חלבוני ביצים
3/4 כוס סוכר דמררה
1/2 כפית שטוחה אבקת סטיביה
1 כף סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל טבעי
1/4 כוס שוקולד צ’יפס, קצוצים גס אחרי המדידה
אופן ההכנה :
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- בקערת מערבל או בקערה גדולה, טורפים את הביצים עד שהם אווריריות ומוסיפים רסק תפוחים, סוכר, סטיביה, סירופ המייפל ותמצית הוניל.
מערבבים עד שהסוכר נבלע. - מנפים את הקקאו, להוציא את הגושים ומערבבים עם הקמח, מלח וסודה. בוחשים לתוך תערובת הביצים ומערבבים קלות בלבד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בתחתית בנייר אפייה.
- משמנים או משתמשים בתרסיס שמן לדפנות.
- אופים 30 דקות, מוציאים, מצננים בתבנית על רשת וחותכים.
*רצוי לאכול כשהבראוניז עוד טריות 🙂
עוגיות קפה וקקאו
המתכון לכ- 40 עוגיות כל עוגייה כ- 70 קק”ל
חומרים :
200 גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
1/8 כפית מלח
1 כף מים רותחים + 3 כפות גרגרי קפה נמס או 1 כף קפה אספרסו חזק
240 גרם קמח
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו, רצוי כהה
אפשרות: 3 כפות פולי קפה ו/או פולי קקאו כתושים
אופן ההכנה :
- שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר, אבקת הסוכר, המלח והקפה ומעבדים, עד שנוצרת עיסה אחידה.
מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומוסיפים את פולי הקקאו והקפה. מערבלים כמה דקות, עד שנוצר בצק אחיד . - מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומשטחים עליו את הבצק. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים את הבצק לעלה בעובי שליש ס”מ.
מאחסנים במקרר כשעה או במקפיא כ- 30 דקות, עד שהבצק מתקשה. - מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה
- מוציאים את הבצק, קולפים את נייר האפייה העליון וחותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ. מסדרים בתבנית ברווחים של כ- 2 ס”מ. מאחסנים שוב במקפיא כחצי שעה, עד שהבצק קשה למגע.
- מכניסים לתנור ואופים כ- 10 דקות, עד שהעוגיות מתקשות במרכזן.
מצננים היטב בתבנית.
עוגיות קפה מרנג
לכל המתכון כ – 1040 קק”ל (בכדי לדעת כמה קלוריות במנה, יש לחלק במספר המנות המתקבלות)
חומרים :
4 ביצים גדולות
3 כפיות קפה רגיל או נטול קפאין
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. הקציפו את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך, הוסיפו את הסוכר וערבבו עד לקבלת רצף קשה ומבריק.
2. הוסיפו את הקפה והווניל. השתמשו בכף כדי ליצור עוגיות על תבנית משומנת.
3. אפו בחום של כ 100 מעלות למשך שעתיים. וקררו עד לייבוש מוחלט.
* מומלץ גם כקינוח לחג פסח.
חטיף ברנפלקס אגוזים וחמוציות
חומרית לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים)
יחידה אחת של חטיף ברנפלקס עם אגוזים וחמוציות מהווה פינוק טעים לאחר הארוחה או כמנת ביניים קטנה בין הארוחות
חומרים :
3 כוסות (150 גר’) ברנפלקס
⅓ כוס (60 גר’) סוכר חום
⅓ כוס (50 גר’) קמח מלא או כוסמין
½ כפית מלח
½ כפית קינמון
1 (100 גר’) כוס אגוזים – (מלך, פקאן, לוז)
3/4 כוס (75 גר’) חמוציות
½ כוס טחינה
⅓ כוס דבש/ סילן
2 כפות מים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- ברנפלקס, סוכר חום, קמח מלא, מלח, קינמון, אגוזים וחמוציות.
- בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- טחינה, דבש/סילאן, חמאה ומים. מערבבים היטב.
- שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
- אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהגרנולה התקררה לגמרי, אחרת היא תתפרק.
- חותכים לקוביות אות מלבנים. אורזים ושומרים בכלי אטום למשך שבוע.
בתיאבון!