מתכונים לעוף

  • פרגיות ברוטב טריאקי

מתכון ל- 4 מנות כל מנה כ- 350 קק”ל

מתכון דל נתרן.
*רוטב הטריאקי המצורף כאן מבוסס על רכז רימונים וחומץ בלסמי שניהם סמיכים וחמצמצים מאד ארומטיים, ומכילים כמויות כמעט אפסיות של נתרן.

רכיבים:
1/2 ק”ג ( 6 נתחים) פרגיות טריות
1 כף קורנפלור או קמח תפוח אדמה
1/2 כוס מים
1 כף שמן רצוי שומשום או קנולה
2 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סוכר לבן או חום
1/4 כפית מלח
5 שיני שום קצוצות גס
1/4 כפית שבבי צ’ילי גרוס
1/2 כפית שורש ג’ינג’ר יבש
3 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. להסיר בזהירות חלקי עור ושומן מהפרגיות, להניח את הנתחים בסיר בינוני.
  2. להמיס קורנפלור ומים בכוס קטנה. כשנמס לערבב בקערה קטנה עם כל מרכיבי הרוטב.
    ליצוק את הרוטב על נתחי הפרגיות ולהשהות למשך 20 דקות.
  3. להביא את הרוטב והפרגיות לרתיחה ולבשל על להבה בינונית למשך 10 דקות.
    להנמיך את האש ולבשל 25 דקות, לבחוש כל 10 דקות לערך, למניעת הידבקות.
  4. לאחר 35 דקות בישול בסך הכול להסיר מהאש ולבחוש פנימה את השומשום.
  • עוף ברוטב עגבניות

כ-8 מנות , כל מנה מכילה 2 מנות בשר

חומרים:
3 עגבניות
1 ק”ג חזה עוף ללא עור ועצמות
1 כפית מלח
קורט פפריקה
1 בצל בינוני
100 גר’ פטריות משומרות
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
½ כפית עלי אורגנו כתושים
½ כפית גרגרי סלרי
1 שן שום מעוכה
1 עלה דפנה
¼ כוס מים

הכנה:

  1. חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים וחותכים לרבעים.
  2. מסדרים את הבשר בתבנית אפיה ובוזקים עליו את המלח והפפריקה.
  3. פורסים את הבצל לפרוסות ומפרקים לטבעות. מסננים את הפטריות ופורסים לפרוסות.
  4. מסדרים את העגבניות, הבצל והפטריות על גבי העוף. מפזרים על העוף והירקות את הפטרוזיליה, האורגנו וגרגרי הסלרי.
  5. מוסיפים לתבנית את השום ועלה הדפנה. יוצקים על גבי העוף את המים. מכסים ואופים בתנור בחום בינוני (°C180) במשך שעה.
  6. מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות. מוציאים את עלה הדפנה. בכף יוצקים את הרוטב על העוף.
  • שיפודי פרגית ברוטב ברביקיו על האש לצד סלט שורשים

2 מנות, כל מנה מכילה כ-250 קק”ל

מצרכים :
200 גר’ בשר פרגית
חופן תערובת בייבי גרין
צנונית
1 גזר
1 קולורבי
ויניגרט (שמן זית וחומץ בלסמי ביחס של 1:3)
כף קטשופ
חצי כפית צ’ילי חריף
חצי כפית טריאקי
אופן ההכנה:

  1. חותכים את השורשים לפרוסות דקות (כמו גפרורים) מערבבים על הבייבי גרין והויניגרט ומסדרים על צלחת.
  2. משפדים את הפרגית על שיפוד עץ ומשרים במרינדה של צ’ילי/ טריאקי וקטשופ
  3. לאחר חצי שעה צולים את הפרגית בגריל כ-2 דקות מכל צד ומניחים על סלט השורשים.

בתאבון!

תפריט נגישות

X