מתכונים לעוף
-
פרגיות ברוטב טריאקי
מתכון ל- 4 מנות כל מנה כ- 350 קק”ל
מתכון דל נתרן.
*רוטב הטריאקי המצורף כאן מבוסס על רכז רימונים וחומץ בלסמי שניהם סמיכים וחמצמצים מאד ארומטיים, ומכילים כמויות כמעט אפסיות של נתרן.
רכיבים:
1/2 ק”ג ( 6 נתחים) פרגיות טריות
1 כף קורנפלור או קמח תפוח אדמה
1/2 כוס מים
1 כף שמן רצוי שומשום או קנולה
2 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סוכר לבן או חום
1/4 כפית מלח
5 שיני שום קצוצות גס
1/4 כפית שבבי צ’ילי גרוס
1/2 כפית שורש ג’ינג’ר יבש
3 כפות שומשום
אופן ההכנה:
- להסיר בזהירות חלקי עור ושומן מהפרגיות, להניח את הנתחים בסיר בינוני.
- להמיס קורנפלור ומים בכוס קטנה. כשנמס לערבב בקערה קטנה עם כל מרכיבי הרוטב.
ליצוק את הרוטב על נתחי הפרגיות ולהשהות למשך 20 דקות. - להביא את הרוטב והפרגיות לרתיחה ולבשל על להבה בינונית למשך 10 דקות.
להנמיך את האש ולבשל 25 דקות, לבחוש כל 10 דקות לערך, למניעת הידבקות. - לאחר 35 דקות בישול בסך הכול להסיר מהאש ולבחוש פנימה את השומשום.
-
עוף ברוטב עגבניות
כ-8 מנות , כל מנה מכילה 2 מנות בשר
חומרים:
3 עגבניות
1 ק”ג חזה עוף ללא עור ועצמות
1 כפית מלח
קורט פפריקה
1 בצל בינוני
100 גר’ פטריות משומרות
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
½ כפית עלי אורגנו כתושים
½ כפית גרגרי סלרי
1 שן שום מעוכה
1 עלה דפנה
¼ כוס מים
הכנה:
- חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים וחותכים לרבעים.
- מסדרים את הבשר בתבנית אפיה ובוזקים עליו את המלח והפפריקה.
- פורסים את הבצל לפרוסות ומפרקים לטבעות. מסננים את הפטריות ופורסים לפרוסות.
- מסדרים את העגבניות, הבצל והפטריות על גבי העוף. מפזרים על העוף והירקות את הפטרוזיליה, האורגנו וגרגרי הסלרי.
- מוסיפים לתבנית את השום ועלה הדפנה. יוצקים על גבי העוף את המים. מכסים ואופים בתנור בחום בינוני (°C180) במשך שעה.
- מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות. מוציאים את עלה הדפנה. בכף יוצקים את הרוטב על העוף.
-
שיפודי פרגית ברוטב ברביקיו על האש לצד סלט שורשים
2 מנות, כל מנה מכילה כ-250 קק”ל
מצרכים :
200 גר’ בשר פרגית
חופן תערובת בייבי גרין
צנונית
1 גזר
1 קולורבי
ויניגרט (שמן זית וחומץ בלסמי ביחס של 1:3)
כף קטשופ
חצי כפית צ’ילי חריף
חצי כפית טריאקי
אופן ההכנה:
- חותכים את השורשים לפרוסות דקות (כמו גפרורים) מערבבים על הבייבי גרין והויניגרט ומסדרים על צלחת.
- משפדים את הפרגית על שיפוד עץ ומשרים במרינדה של צ’ילי/ טריאקי וקטשופ
- לאחר חצי שעה צולים את הפרגית בגריל כ-2 דקות מכל צד ומניחים על סלט השורשים.
בתאבון!