מתכונים לפסטה
-
פסטה מוקרמת
פסטה מוקרמת, דלת שומן
כ- 6 מנות כ-400 קק”ל למנה
חומרים:
2 בצלים קצוצים
1 גמבה בקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כף חמאה
1 כף אבקת מרק פטריות
1 כף חרדל
1 כוס חלב 1% שומן
200 גרם גבינה בולגרית 3-5% שומן
400 גרם ברוקולי טרי שבושל 10 דקות במים רותחים/ברוקולי קפוא שהופשר.
אופן ההכנה:
- במחבת טפלון מאדים את הבצל בחמאה המומסת. מוסיפים שום וגמבה וממשיכים לאדות עד שיתרככו.
- מוסיפים אבקת מרק ומערבבים היטב עד שנהיה קצת גושי.
- מוסיפים את החלב תוך בחישה על אש קטנה. מערבבים היטב עד רתיחה ועד שהתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את הגבינה המגורדת ומבשלים עוד מספר דקות עד שהגבינה נמסה. מוסיפים את הברוקולי והתבלינים ומבשלים עוד מספר דקות על אש קטנה.
- בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים את הפסטה לרוטב החם ומערבבים היטב.
-
פסטה באספרגוס ועגבניות שרי
כ- 3 מנות , כ- 400 קק”ל למנה.
חומרים:
תרסיס שמן
3 שיני שום כתושות
1 קופסה שימורי עגבניות שרי קלופות – לחצות
½ מיכל שמנת מתוקה 15% לבישול.
צרור אספרגוס חתוך לרבעים וחלוט
חופן בזיליקום קצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר
חצי חבילה (250 גרם) פסטה פנה.
אופן ההכנה:
- במחבת טפלון מטגנים את השום עם תרסיס השמן עד שמזהיב.
- מוסיפים את העגבניות עם המיץ, מנמיכים את האש ומאדים 5 דקות. מוסיפים את האספרגוס והבזיליקום ומבשלים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את השמנת, מתבלים ומערבבים. מבשלים על סף רתיחה כמה דקות עד שמתאחד.
- בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים את הפסטה לרוטב.
מבשלים יחד תוך ערבוב עוד כדקה.
-
לזניה גבינות
כ- 10 מנות , כ- 285 קלוריות למנה
חומרים:
חבילה (500 גרם) פסטה בצורת פפיונים
2 קוטג’ 3%שומן
2 ביצים
פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
תרסיס שמן\בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות גדולה (800 גרם).
מים
מלח
פלפל גרוס
פפריקה מתוקה
כף אורגנו
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת 9% שומן.
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקוטג’ עם הביצים והתבלינים.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- משמנים תבנית פיירקס גדולה עם תרסיס שמן. מניחים בתבנית כמחצית מכמות הפסטה, עליה שופכים מחצית מכמות הגבינות ומעל מחצית מכמות הרוטב, ממשיכים כך לשכבה נוספת.
- מעל הכל מפזרים את הגבינה צהובה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40 דקות.
-
קנלוני ריקוטה ועגבניות
כ- 4 מנות, כ-430 קק”ל למנה.
חומרים:
500 גר’ גבינת ריקוטה
1ביצה
4שיני שום
1 קופסה קנלוני למילוי (250ג’)
פלפל שחור
מלח
לרוטב:
שתי שיני שום כתושות
מלח
פלפל
1כף אורגנו יבש
מעט פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס בזיליקום קצוץ
1קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
- לערבב את הריקוטה עם הביצה והתבלינים ולמלא את הקנלוני.
- לערבב את כל חומרי הרוטב בקערה.
- לסדר את הקנלוני בתבנית אפיה ולפזר מלמעלה את הרוטב.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מילות) ל- 25 דקות.
-
פסטה ברוטב פטריות
כ- 6 מנות , כ- 330 קלוריות למנה
החומרים:
גר’ (חבילה) פסטה
שיני שום פרוסות
30 גר’ פטריות פורצ’יני מיובשות מושרות כשעה בחצי כוס מים חמים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
2-3 פטריות פורטובלו / יער פרוסות דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שמן זית
מים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מחממים במחבת את שמן הזית והשום.
- סוחטים את הפורצ’יני (שומרים את מי ההשריה), קוצצים ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הפטריות הטריות והתבלינים.
מפזרים את הפטרוזיליה,מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה. - מעבירים מחצית מהפטריות לבלנדר. יוצקים פנימה את מי ההשריה של הפטריות (ללא המשקעים שבכוס) ומרסקים לרוטב חלק.
- מחזירים את הרוטב למחבת עם הפטריות, מערבבים דקה ומוזגים על הפסטה.
-
לזניה כשרה לפסח
כל התבנית כ- 1450 קק”ל, ל-20 מנות, כל מנה כ- 73 קק”ל
1 ביצה טרופה
כ 400 גרם גבינת ריקוטה כשרה לפסח, או קוטג’
כ 250 גרם גבינה קשה 5% מגוררת כשרה לפסח
4 מצות שלמות
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות
1/2 כפית בזיליקום
1 בצל קטן חתוך לקוביות
½ כפית אורגנו
כ 100 גרם פטריות חתוכות
3 שיני שום מעוכות
פלפל שחור
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. הרטיבו את המצות והניחו על מגבות נייר (מופרדות).
2. ערבבו ביצים, הוסיפו את גבינת הריקוטה, והתבלינים.
3. שמנו תבנית עם שמן זית, שטחו את רוטב העגבניות על התבנית והמשיכו כך מעל הרוטב,הניחו מצה,שוב רוטב, תערובת גבינה,והגבינה המגורדת, וחלק מהפטריות והבצל, וכך הלאה.
4. אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה 9% מגורדת בשכבה האחרונה .
5. אפו בחום של 175 מעלות לערך במשך כ 45 דקות