מתכונים לרטבים
-
רוטב סא
טה לשיפודים
1 כף = 50 קק”ל
חומרים:
1 בצל בינוני מגורר בפומפייה
3 שיני שום מעוכות
6 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן קנולה
3 כפיות סוכר חום
2 כפות עלי כוסברה / בזיליקום קצוץ
1 כפית גדושה של כורכום טחון
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה. משרים את העוף/פרגית למינימום שעה ומקסימום לילה שלם במקרר.
-
מרינדה ירוקה לבשר
1 כף רוטב = 140 קק”ל
חומרים:
2 שיני שום גדולות
צרור נדיב של פטרוזיליה
צרור קטן של בזיליקום / נענע
2 כפות צלפים שטופים ומסוננים היטב
1 כף גדושה חרדל צרפתי חלק
1 כף חומץ יין לבן
2/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים למעט שמן הזית במעבד מזון.
בזמן שהמכשיר עובד מזליפים פנימה את שמן הזית כדי לקבל אמולסיה, ויוצקים בנדיבות.
-
רוטב פטריות
כ- 2 מנות , כל מנה = 1 מנת חלב ו-1 מנת פחמימה
חומרים:
2 כוסות חלב 1%
1 כף קמח
2 שקיות מרק “10” בטעם בצל
קופסת פטריות משומרות
½ כף מרגרינה דלת קלוריות
הכנה:
ממיסים את המרגרינה במחבת טפלון ומאדים את הבצל והפטריות על אש קטנה. מחממים כוס וחצי חלב בסיר. ממיסים את הקמח ואבקת המרק בשארית החלב הקר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים תוך בחישה לסיר החלב ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את הפטריות ובוחשים.
-
רוטב עגבניות
כ- 3 מנות
חומרים:
1 בצל
1 פלפל ירוק
500 גרם עגבניות רכות קצוצות
1 כף פטרוזיליה
1 כף אבקת מרק
½ כף מרגרינה דלת קלוריות
הכנה:
ממיסים את המרגרינה במחבת טפלון ומאדים את הבצל. מוסיפים את הבשר ומערבבים תוך כדי קיצוץ הבשר עם כף עץ ושמירה על גושים קטנים. מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את היין וממשיכים לבשל 3-4 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 8-10 דקות נוספות
-
רוטב בולונז
כ- 3 מנות, 1 מנה = 2 מנות בשר
חומרים:
1 בצל בינוני
1 שן שום כתושה
300 גר’ בשר הודו טחון
500 גרם עגבניות רכות קצוצות
½ כוס יין אדום יבש
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כף מרגרינה דלת קלוריות
הכנה:
ממיסים את המרגרינה במחבת טפלון ומאדים את הבצל. מוסיפים את הבשר ומערבבים תוך כדי קיצוץ הבשר עם כף עץ ושמירה על גושים קטנים. מבשלים כחמש דקות, מוסיפים את היין וממשיכים לבשל 3-4 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 8-10 דקות נוספות.
-
רוטב טונה ועגבניות
כ- 2 מנות , 1 מנה = 1 מנת בשר
חומרים:
1 קופסת טונה במים (200 גרם)
3 כפות קליפת לימון מגוררת
250 גרם עגבניות רכות
3 כפות בצל קצוץ
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כף מרגרינה דלת קלוריות
הכנה:
מסננים את הטונה ומוסיפים את קליפת הלימון. ממיסים את המרגרינה במחבת טפלון ומטגנים את הבצל. מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הטונה והלימון, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים שתי דקות נוספות.
-
רוטב לאפיית דגים
הרוטב מותאם ל-4 דגים
חומרים:
2 כפות שמן זית
לימון פרוס
5 כפות יין לבן
1 כפית טרגון טרי
מלח , פלפל
ופטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
מניחים את הדגים על רדיד אלומיניום, מערבבים את חומרי הרטב ויוצקים על הדגים, ומסדרים את פלחי הלימון עליהם. סוגרים את רדיד האלומיניום מסביב לדגים ואופים כ 30 דקות בחום בינוני.
להגשה יש לצקת את נוזלי האפייה על הדג ולפזר פטרוזיליה.