פשטידות וקישים

  • קיש בצל וקישואים

כ- 10 מנות, כ- 185 קק”ל למנה

חומרים:
בצק
1 כוס קמח
¼ כוס קוואקר
¼ כוס דייסיבית
1/3 כוס קמח תופח
¼ כפית מלח
½ כפית סוכר
50 גרם חמאה
1 ביצה
¼ כוס חומץ
1 כפית חרדל דיז’ון

מלית:
2 בצלים פרוסים דק
5 עלי מרווה טריים
1 שום כתוש
3 קישואים/זוקיני פרוסים דק
1 גביע קוטג’ 3% שומן
1 גביע של 200 מ”ל יוגורט 0%
2 ביצים
1 כף קמח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון
צרור עירית

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את הקמח, קוואקר, דייסיבית,קמח תופח, מלח, סוכר וחמאה במערבל ומערבלים עד קבלת תערובת פירורית.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצה עם החומץ והחרדל ומוסיפים לבצק וממשיכים לעבד.
  3. משטחים בידיים את הבצק על תבנית 24 אינץ’ משומנת בתרסיס שמן כך שהבצק יכסה גם את שולי התבנית. מאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה.
  4. מחממים תנור ל- 190 מעלות. מחממים תרסיס שמן במחבת טפלון. מזהיבים את הבצל מוסיפים את המרווה ומעבירים לקערה. מוסיפים למחבת את הקישואים ו- ¼ כוס מים עד שהקישואים יתרככו ויזהיבו.
  5. בקערה מערבבים את שאר חומרי המלית עם תוכן המחבת והבצל ויוצקים לתבנית.
    אופים 45 דקות.
  • פשטידת גבינה וירק

כ- 10 מנות,כ-100 קק”ל למנה.

תבנית 26 ס”מ

חומרים:
2 גביעי קוטג’ 3% שומן
1 גביע יוגורט ביו 0% שומן
150 גר’ (קצת יותר מחצי קובייה) גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת.
3 כפות קמח.
3 ביצים
כוס וחצי ירק קצוץ (אפשרויות: פטריות/קישוא/דלעת/ברוקולי/כרובית/בצל ירוק/תרד- אפשר גם לשלב מספר סוגים).
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את הגבינות והיוגורט
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים והירק, מתבלים.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית מרוססת בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות, עד מבחן הקיסם.
  • מיני פשטידות

כ- 24 מנות , כ-60 קק”ל למנה.

חומרים:
200 גרם דלעת מגוררת דק
2 גזרים מגוררים דק
1 בטטה קטנה מגוררת דק
2 כפות קוטג’ 3%
150 גרם גבנ”צ 9% מגוררת
50 גרם פרמז’ן
3 שיני שום קצוצות
כוס עלי בזיליקום קצוצים
3 כפות שמן
4 ביצים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה דלעת, גזר ובטטה מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. ממלאים בתערובת תבניות מאפינס קטנות או מנז’טים קטנים משומנים בתרסיס שמן.
  4. אופים בתנור כ- 30 דקות, או עד שהפשטידות מוצקות וזהובות.
  • פשטידת כרוב

כ- 5 מנות , כל מנה = 1 מנת פחמימה

חומרים:
1 כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף שמן
1 ביצה שלמה + 1 חלבון
2 כפות קמח תופח
מלח פלפל
½ כף אבקת מרק עוף

הכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב. מוסיפים רצועות כרוב ומאדים מספר דקות ומורידים מהאש.
  2. מוסיפים את הביצה, החלבון, הקמח והתבלינים. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ומחוממת ואופים בחום בינוני.
  • פשטידת פטריות ותירס

כ- 5 מנות, כל מנה = 2 מנות פחמימות ו-1/2 מנת חלב

חומרים:
100 גרם תירס
1 קופסת פטריות חתוכות
2 חב’ גבינה כחושה
1 ביצה
1 כף מרק פטריות
2 כפות קמח מלא
מלח ופלפל

הכנה:
מערבבים את כל החומרים ואופים ב – 180 מעלות, עד מבחן הקיסם.

  • פשטידת קישואים

כ-5 מנות , כל מנה = 1 מנת פחמימה

חומרים:
3 קישואים
2 גזרים
1 בצל
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח תופח
1 ביצה
½ כף אבקת מרק עוף.

הכנה:

  1. מגרדים את קליפת הקישואים, הגזר והבצל. מרסקים אותם בעזרת פומפייה גסה
  2. מערבבים את הירקות עם הקמח, התבלינים והביצה ויוצקים לתבנית פיירקס משומנת ומחוממת.
  3. אופים בחום בינוני עד שהפשטידה משחימה ויבשה.
  • פשטידת כרובית

כ- 4 מנות, כל מנה = 1/2 מנת חלב

חומרים:
1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1כף חמאה קלה
1 כף קמח
1 כוס חלב 1%
2 ביצים
גביע לבן
2 כפות בצל קצוץ
¼ כפית מלח ופלפל

הכנה:

  1. מבשלים את הכרובית במים ומלח כ-10 דקות עד שתתרכך ומסננים.
  2. מרתיחים בסיר ¾ כוס חלב ומוסיפים את הקמח.
    מוסיפים את תערובת החלב לכרובית ובוחשים היטב.
  3. מאדים את הבצלים, טורפים את הביצים עם הבצל המאודה, וגביע הלבן ומערבבים עם הכרובית.
  4. אופים כ-45 דקות.

תפריט נגישות

X