פשטידות וקישים
-
קיש בצל וקישואים
כ- 10 מנות, כ- 185 קק”ל למנה
חומרים:
בצק
1 כוס קמח
¼ כוס קוואקר
¼ כוס דייסיבית
1/3 כוס קמח תופח
¼ כפית מלח
½ כפית סוכר
50 גרם חמאה
1 ביצה
¼ כוס חומץ
1 כפית חרדל דיז’ון
מלית:
2 בצלים פרוסים דק
5 עלי מרווה טריים
1 שום כתוש
3 קישואים/זוקיני פרוסים דק
1 גביע קוטג’ 3% שומן
1 גביע של 200 מ”ל יוגורט 0%
2 ביצים
1 כף קמח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון
צרור עירית
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את הקמח, קוואקר, דייסיבית,קמח תופח, מלח, סוכר וחמאה במערבל ומערבלים עד קבלת תערובת פירורית.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצה עם החומץ והחרדל ומוסיפים לבצק וממשיכים לעבד.
- משטחים בידיים את הבצק על תבנית 24 אינץ’ משומנת בתרסיס שמן כך שהבצק יכסה גם את שולי התבנית. מאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה.
- מחממים תנור ל- 190 מעלות. מחממים תרסיס שמן במחבת טפלון. מזהיבים את הבצל מוסיפים את המרווה ומעבירים לקערה. מוסיפים למחבת את הקישואים ו- ¼ כוס מים עד שהקישואים יתרככו ויזהיבו.
- בקערה מערבבים את שאר חומרי המלית עם תוכן המחבת והבצל ויוצקים לתבנית.
אופים 45 דקות.
-
פשטידת גבינה וירק
כ- 10 מנות,כ-100 קק”ל למנה.
תבנית 26 ס”מ
חומרים:
2 גביעי קוטג’ 3% שומן
1 גביע יוגורט ביו 0% שומן
150 גר’ (קצת יותר מחצי קובייה) גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת.
3 כפות קמח.
3 ביצים
כוס וחצי ירק קצוץ (אפשרויות: פטריות/קישוא/דלעת/ברוקולי/כרובית/בצל ירוק/תרד- אפשר גם לשלב מספר סוגים).
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הגבינות והיוגורט
- מוסיפים את הקמח, הביצים והירק, מתבלים.
- יוצקים את העיסה לתבנית מרוססת בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות, עד מבחן הקיסם.
-
מיני פשטידות
כ- 24 מנות , כ-60 קק”ל למנה.
חומרים:
200 גרם דלעת מגוררת דק
2 גזרים מגוררים דק
1 בטטה קטנה מגוררת דק
2 כפות קוטג’ 3%
150 גרם גבנ”צ 9% מגוררת
50 גרם פרמז’ן
3 שיני שום קצוצות
כוס עלי בזיליקום קצוצים
3 כפות שמן
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים בקערה דלעת, גזר ובטטה מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
- ממלאים בתערובת תבניות מאפינס קטנות או מנז’טים קטנים משומנים בתרסיס שמן.
- אופים בתנור כ- 30 דקות, או עד שהפשטידות מוצקות וזהובות.
-
פשטידת כרוב
כ- 5 מנות , כל מנה = 1 מנת פחמימה
חומרים:
1 כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף שמן
1 ביצה שלמה + 1 חלבון
2 כפות קמח תופח
מלח פלפל
½ כף אבקת מרק עוף
הכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב. מוסיפים רצועות כרוב ומאדים מספר דקות ומורידים מהאש.
- מוסיפים את הביצה, החלבון, הקמח והתבלינים. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ומחוממת ואופים בחום בינוני.
-
פשטידת פטריות ותירס
כ- 5 מנות, כל מנה = 2 מנות פחמימות ו-1/2 מנת חלב
חומרים:
100 גרם תירס
1 קופסת פטריות חתוכות
2 חב’ גבינה כחושה
1 ביצה
1 כף מרק פטריות
2 כפות קמח מלא
מלח ופלפל
הכנה:
מערבבים את כל החומרים ואופים ב – 180 מעלות, עד מבחן הקיסם.
-
פשטידת קישואים
כ-5 מנות , כל מנה = 1 מנת פחמימה
חומרים:
3 קישואים
2 גזרים
1 בצל
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח תופח
1 ביצה
½ כף אבקת מרק עוף.
הכנה:
- מגרדים את קליפת הקישואים, הגזר והבצל. מרסקים אותם בעזרת פומפייה גסה
- מערבבים את הירקות עם הקמח, התבלינים והביצה ויוצקים לתבנית פיירקס משומנת ומחוממת.
- אופים בחום בינוני עד שהפשטידה משחימה ויבשה.
-
פשטידת כרובית
כ- 4 מנות, כל מנה = 1/2 מנת חלב
חומרים:
1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1כף חמאה קלה
1 כף קמח
1 כוס חלב 1%
2 ביצים
גביע לבן
2 כפות בצל קצוץ
¼ כפית מלח ופלפל
הכנה:
- מבשלים את הכרובית במים ומלח כ-10 דקות עד שתתרכך ומסננים.
- מרתיחים בסיר ¾ כוס חלב ומוסיפים את הקמח.
מוסיפים את תערובת החלב לכרובית ובוחשים היטב. - מאדים את הבצלים, טורפים את הביצים עם הבצל המאודה, וגביע הלבן ומערבבים עם הכרובית.
- אופים כ-45 דקות.