ההפתעות הטובות בביצה
רוב המחקרים שנערכו בשנים האחרונות, בהשתתפות אלפי אנשים, לא מצאו קשר בין צריכת ביצים למחלות לב וכלי דם. להוכחת טענתם הם מזכירים שלביצים יש דווקא יתרונות תזונתיים חשובים, שאיכשהו נשכחו בלהט הוויכוח על הכולסטרול. יש מצבים בהם הכולסטרול דווקא חשוב מאוד ולא צריך להגביל אותו בתפריט. למשל, בתקופות של גדילה מואצת והתפתחות שכלית. בגילאי הילדות וההתבגרות יש חשיבות רבה לאספקה נאותה של כולסטרול לגוף באמצעות התזונה ובפרט באמצעות ביצים. כמות הכולסטרול המומלצת ליום הינה 300 מ”ג ליום לכלל האוכולסיה.
אכן, בביצה יש 300-250 מ”ג כולסטרול, אך היא גם מהווה מקור עשיר לחלבון, לאבץ, לקרוטנואידים, לוויטמין ,A לחומצה פולית, לברזל ולוויטמין .B12 הביצה מכילה כמות נמוכה יחסית של שומן רווי, ומחצית השומן שבה הוא חד בלתי רווי, הקשור דווקא בהורדת הכולסטרול הרע. רוב הוויטמינים