חג פורים הוא חג יפה, מה נשמח בחג הזה
חג פורים הגיע השמחה לילדים
פורים בפתח, ואיתו ההכנות לתחפושות ומשלוחי המנות המלאים בחטיפים ומתוקים שפחות בריאים עבור ילדנו. לכן ריכזנו עבורך 3 מתכונים קלים להכנה וטעימים להפליא לחטיפים מתוקים, בריאים ומזינים שניתן בקלות להחליפם בחטיפים “הקלאסיים” של הילדים.
כדורי תמרים
מצרכים:
1 כוס תמרי מג’הול מגולענים חתוכים גס.
1 כוס של תערובת אגוזיי פקאן מרוסקים גס, שקדים ופיסטוקים
1 כף אבקת קקאו
1 כפית נס קפה
1 כפית קנמון
2\1 כוס קוקוס
הוראות הכנה
קולים את תערובת האגוזים השקדים והפיסטוקים על מחבת
מעבירים את התמרים הקצוצים במעבד מזון עד לקבלת מחית תמרים.
מוסיפים את התבלינים ומעבדים שנית לחצי דקה
מוסיפים את האגוזים ומעבדים שוב.
מרטיבים את הידיים במים ויוצרים כדורים.
מגלגלים את הכדורים בתוך צלחת הקוקוס.
מכניסים לקירור למשך שעתיים ומגישים.
פצפוצי אורז וטחינה
מצרכים:
3 כוסות פצפוצי אורז תפוח
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס אגוזי מלך ושקדים
1/2 כוס סילאן
הוראות הכנה
מערבבים פצפוצי האורז עם טחינה וסילאן לתערובת אחידה.
מרסקים את האגוזים והשקדים במעבד מזון
מוסיפים את תערובת האגוזים והשקדים וממשיכים לערבב.
מסדרים בתוך כל מנג’ט נייר כף גדושה של התערובת.
מכניסים להקפאה לכ- 3-4 שעות להתייצבות.
ריבועי פירות יבשים
מצרכים:
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
2\1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2\1 1 כוסות של: מישמשים יבשים, צימוקים, תמרים ותאנים חתוכים לחתיכות קטנות
2\1 כוס מיץ תפוזים
1 תפוז סחוט
1 תפוח גרנד מגורד
1 כפית קינמון
הוראות הכנה:
לטרוף את הביצים עם הסוכר למספר דקות
להוסיף בהדרגה את הקמח, השמן ומיץ התפוזים ולהמשיך לערבב
להוסיף את הפירות היבשים והקינמון
להכניס לתבנית מרובעת לחום של 180 מעלות למשך כ-40-45 דקות
לצנן ולחתוך לריבועים קטנים הנכנסים למנג’טים
בתיאבון 🙂