טיפים תזונתיים לסטודנטים
איילת נדיב- דיאטנית קלינית B.Sc, מנהלת מח’ דיאטה רשת סטודיו C
מאחר שהתקופה הסטודנטיאלית הנה תקופה לחוצה בשל עומס הלימודים, ולעיתים שילוב העבודה, רבים מהסטודנטים נוטים להזניח את צורת האכילה.
קחו בחשבון את העובדה שרובם גם ” תפרנים”, ללא יכולת להוציא כסף רב על הצד הקולינרי, והתוצאה היא תזונה לקויה בשילוב עם עליה במשקל.
להלן מספר טיפים שיעזרו לכם, הסטודנטים לעבור שנים אלו בצורה בריאה וללא תוספת משקל:
1. השתדלו להתחיל את הבוקר בארוחת בוקר בבית. ארוחה זו חשובה לריכוז בלימודים, ויכולה להוות בסיס מצוין אם לא תמיד ידוע מתי תתאפשר הארוחה הבאה באותו היום.
2. הביאו ירקות ופירות חתוכים, לשעות רעב, במקום לאכול חטיפים רווי שומן.
3. הביאו מים מהבית- המשקה הבריא והמועדף, במקום לבזבז כסף על קניית משקאות ממותקים
4. אם יש ביכולתכם, ניתן ורצוי לאכול ארוחה חמה בשרית בקפיטריה. אם הדבר אינו מתאפשר כלכלית, כדאי לאכול בערב ארוחה בשרית חמה ומזינה.
5. ארוחה בשרית יכולה להיות ארוחה “פשוטה” שלא מצריכה שעות קולינריה במטבח:
חזה עוף, שניצלים, תוספות כגון: פסטה, אורז, תפוח אדמה במיקרו, וירקות חתוכים.
6. לאלו מביניכם שאין את הזמן להכין ארוחות כאלה, גם פיתה עם פסטרמה או ביצה יכולה להוות תחליף ראוי לארוחה.
7. ניתן לקחת ארוחה חמה גם בקופסת פלסטיק, אוכל ביתי מבושל מכיל פחות שמן מאוכל מבושל בקפיטריה, ולכן ראוי יותר הן מבחינה בריאותית והן מבחינה כספית.
8. מאחר ואורח החיים הלימודי הינו אורח חיים יושבני בעיקר. השתדלו לשלב 2-3 שעות ספורט בשבוע, שישמרו על הבריאות הנפשית והגופנית, ויעזרו רבות באיזון המשקל.
9. בתקופות מבחנים ועבודות לחוצות, השתדלו להכין את האוכל מבעוד מועד, כדי שלא תצטרכו לבזבז על כך זמן מיותר. בזמן הצורך נשנשו מזונות כמו: פופקורן, בייגלה, שלווה, פירות יבשים, קרטיבים, שהנם מזונות בעלי דחיסות קלורית נמוכה ביחס לחטיפים אחרים.