טיפ מסנדי – אוכלים בחוץ
את מגיעה לאירוע. בהתחלה ישנו כיבוד בקבלת הפנים. אחר כך סלטים ומנות פתיחה, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. כל זה מלווה בשתייה מתוקה ואלכוהול. את טועמת, אוכלת מנה, או אפילו חצי מנה מכל סוג. זה נשמע מעט, נכון?
עכשיו העתיקי את הסיטואציה הזאת לזמן ומקום אחר. את בבית. מתיישבת לאכול ארוחת ערב. אוכלת מנת פתיחה, סלט, דג, סטייק, קינוח… מה, את כל זה?! פתאום זה נראה ממש הרבה!
אירועים, מסעדות וחופשות הם דוגמא נהדרת לסיטואציות בהן קל (ומפתה) להתעלם מתחושת השובע שלנו ולהמשיך לאכול הרבה יותר ממה שצריך.
כמה טיפים שבכל זאת יעזרו לך לאכול במידה:
- את יושבת במסעדה. הזמנת מנה ממש טעימה, שעלתה לא מעט כסף. את נהנית מכל ביס. האמת היא, שאת כבר מלאה, אבל… לא יכולה לזרוק את מה שנשאר. הפתרון? בקשי לארוז. כך תצאי בהרגשה קלילה וגם תרוויחי ארוחת צהריים טעימה ליום המחרת.
- כשאת מתלבטת האם להזמין עוד מנה או לקחת תוספת, המתיני 10 דקות עם ההחלטה. זה ייתן לאותות השובע להגיע למח ולטעמו של האוכל בפה להיחלש. את תופתעי לראות שברב הפעמים- כבר לא בא לך עוד.
- כשאת לוקחת אוכל בקופסא לעבודה, העבירי אותו לצלחת ורק אז אכלי. הצורה של הקופסא יוצרת אשליית גודל משמעותית. את תופתעי לראות את גודלה האמיתי של המנה, וכמה יותר קל לך לאכול פחות.
- ולסיום, תרגיל קטן: בארוחת הצהריים הקרובה שלך, אכלי רק 3/4 ממה שיש לך בצלחת. אם את חוששת להישאר רעבה, מלאי את הצלחת מעט יותר מבדרך כלל, כך שהכמות הנאכלת בפועל- זהה. תרגלי את היכולת להשאיר אוכל בצלחת!