כללי הזהב לאכילה מאוזנת בקיץ
טיפים לתזונה נכונה בקיץ
מזג האוויר הקיצי, החופשות שבפתח, הבילויים בחוץ – כל אלו מזמנים לנו בעונה החמה לא מעט פיתויים כמו גלידות, פירות עסיסיים ועוד.
ובכל זאת, גם בקיץ אפשר לשמור על תזונה מאוזנת ועדיין ליהנות מפינוקים פה ושם.
מיכל יניצקי, תזונאית קלינית בסניף סטודיו סי ברמת גן, מעניקה כמה טיפים שיסייעו לכן לעבור את הקיץ בשלום:
- חם בחוץ, קר בפנים: עונת הקיץ מהווה הזדמנות נפלאה להתרענן עם סלט ירקות קר ומרקים קרים המבוססים על יוגורטים דלי שומן. אלה אינם מכילים קלוריות רבות ויכולים להוות תחליף גם למנת ביניים או כנשנוש לפני הארוחה העיקרית.
- מזונות קלים: אחרי שבחורף התפריט שלנו היה מאופיין במזונות כבדים, שלהם נדרש זמן עיכול רב, בקיץ אנו עוברים למזונות קלים יותר כמו מוצרי חלב, פשטידות, פסטות, ירקות ופירות. השינוי מתבטא בסוג המזון וגם באופן ההכנה: קצר יחסית, וכולל אידוי, הקפצה, צלייה או אפילו ללא בישול – טרי!
- קחו פרי: בעונת הקיץ יש מבחר פירות טעימים ועסיסיים. בפירות השונים יש ויטמינים ומינרלים חיוניים, אך גם קלוריות לא מעטות בשל הסוכרים הפשוטים שהם מכילים. אפשר וכדאי לצרוך פירות בקיץ, אך להגביל את צריכתם ל-3-2 פירות ביום. את הפירות אפשר לצרוך כסלט כסוג של קינוח.
- שומרים גם בחופשה: בקיץ רובנו יוצאים יותר לחופשות משפחתיות או מבלים יותר בחוץ, בין השאר במסעדות, וכך צורכים יותר קלוריות מאשר בשגרה.
לכן, גם בחופשה, תזכרו שלא חייבים לטעום מכל מה שמוגש בבופה. בכל הקשור לקינוחים – אפשר להסתפק בטעימות. גם במסעדות, אפשר לחלוק את המנה האחרונה עם שאר בני המשפחה. - הימנעו מהתקפי רעב: להבדיל מהחורף, בקיץ אנו חשים פחות רעב. מצד שני, יש יותר שעות אור בקיץ ואנו חשופים ללא פחות פיתויים בעונה החמה. מה עושים? מקפידים לאכול משהו קטן כל 4-3 שעות, כדי לשמור על רמות הסוכר בדם מאוזנות ולהימנע עד כמה שאפשר מהתקפי רעב. כמו כן, חשוב להרבות בשתיית מים, על אחת כמה וכמה בקיץ.