מזין, טעים, משביע
בזכות ידע טכנולוגי וניסיון רב בעולם הדגנים, ברנפלקס אקסטרה פייבר, שעולה למדפים בימים אלה, הוא מוצר מנצח שמשלב את כל היתרונות של תזונה מאוזנת והנאה
המודעות ההולכת וגוברת של הצרכן הישראלי לבריאות העלתה בשנים האחרונות את הביקוש למוצרי מזון מזינים יותר. בעולם דגני הבוקר, הצרכן מעדיף מוצרים בעלי ערך מוסף תזונתי, כמו מוצרים מדגנים מלאים, מוצרים ללא תוספת סוכר ומוצרים עשירים בסיבים תזונתיים.
תלמה מובילה זה שנים רבות את תחום דגני הבוקר בישראל עם שפע מוצרים, ובהם גם סדרת הדגנים של ברנפלקס, הכוללת דגנים מלאים ועשירים בסיבים תזונתיים. סיבים תזונתיים מסייעים לתהליך העיכול, תורמים לתחושת שובע לאורך זמן ומאפשרים לשמור על תזונה מזינה ועל אורח חיים מאוזן.
לסדרת ברנפלקס מצטרף בימים אלה מוצר חדש וייחודי, ברנפלקס אקסטרה פייבר, שמביא בשורה חדשה באמצעות שילוב מנצח של תזונה והנאה. אלה דגני בוקר פריכים מסובין חיטה וחיטה מלאה ללא תוספת סוכר – פרי פיתוחה של תלמה, שהצליחה ליצור מרקם פריך ואוורירי במיוחד, בהשוואה לחלופות הקיימות בקטגוריה. הרעיון: דגנים עשירים בסיבים, עם טעם ומרקם נהדרים ובעלי ערכים תזונתיים טובים יותר. בקיצור: שפע יתרונות המעניקים למוצר ערך מוסף והופכים אותו למזין, משביע וטעים יותר.
אלה פינקלשטיין, טכנולוגית המזון של דגני תלמה, מספרת: “דגני הבוקר של תלמה מיוצרים בטכנולוגיית האקסטרוזיה מקמחי דגנים שונים ומגוונים. לסוג הדגן ולאחוז הסיבים התזונתיים שהוא מכיל ישנה השפעה על המרקם, הטעם והצורה של המוצר הסופי”.
מה היה האתגר הטכנולוגי בפיתוח ברנפלקס אקסטרה פייבר?
“האתגר היה לייצר דגני בוקר מקמחים מלאים, המכילים כ-40% סיבים תזונתיים, תוך שמירה על מרקם פריך ואוורירי. הפיתוח ארך כשנה, ובסיומו הצלחנו לייצר את ברנפלקס אקסטרה פייבר בצורת צינורות מעוגלים וחלולים. הפיתוח הוא תוצאה של ידע טכנולוגי, חשיבה חדשנית וניסיון רב בתחום הדגנים ובטכנולוגיית האקסטורזיה. בזכות השילוב של כל אלה הצלחנו לפתח מוצר בעל מרקם ייחודי המבוסס על קמחים מלאים, ומשולבים בו סיבים תזונתיים”.
נדיה גורביץ’, דיאטנית, מהם היתרונות הבריאותיים של ברנפלקס אקסטרה פייבר?
“זהו מוצר איכותי ומזין, ובעל ערכים תזונתיים גבוהים. הוא עשוי מקמחים מלאים, הערך הקלורי שלו הוא רק כ-70 קלוריות למנה של 30 גרם וללא תוספת סוכר. המוצר החדש מכיל אחוז גבוה של סיבים תזונתיים וסיבים פרה-ביוטיים בעלי מתיקות עדינה מסוג אינולין. הסיבים מגדילים את ספיגת הסידן והמגנזיום ומעודדים התרבות של החיידקים הטובים במעי, והכי חשוב: המוצר מחדש ומפתיע עם נראות, טעם ומרקם מצוינים”.
המוצר החדש פונה בעיקר לנשים, אבל לא רק, והוא מהווה אלטרנטיבה בריאה וטעימה יותר לאלה המחפשים ארוחה קלה, מהירה ומזינה. מומלץ לצרוך אותו בשילוב יוגורט או חלב, פירות טריים או יבשים, אגוזים, שקדים, שיבולת שועל וכל תוספת אחרת שאוהבים. תיהנו ולבריאות!
סיבים תזונתיים, כדאי לדעת
הסיבים התזונתיים מצויים בצמחים, בפירות ובירקות. הם מכילים סוכרים הקשורים זה לזה בקשרים מסועפים ומורכבים, ולכן אינם מפורקים על ידי אנזימי העיכול שבגוף. הם תורמים לעלייה בתחושת השובע, לאיזון רמות הסוכר והכולסטרול בדם ולבריאות מערכת העיכול.
הסיבים סופחים אליהם נוזלים, ונפח המזון הגדל תורם לתחושת השובע ולתנועתיות טובה יותר של מערכת העיכול. הם מתפרקים במעי הגס על ידי חיידקי המעי, ובכך כך תורמים לאיזון טוב יותר בין סוגי החיידקים במערכת העיכול. בנוסף, מאטים הסיבים התזונתיים את קצב ספיגת הסוכר וסופחים אליהם כולסטרול וחומצות מרה.
המזונות העיקריים המכילים סיבים תזונתיים הם ירקות ופירות בקליפתם; דגנים מלאים ובהם חיטה מלאה, שיבולת שועל, שיפון, אורז מלא, בורגול, שעורה, לחמים ומיני מאפים, גרנולה ודגני בוקר למיניהם, וגם: קטניות, אגוזים, שעועית, עדשים, חומוס, אפונה, פול, לוביה, שעועית מש, סויה, תורמוס, חילבה, אגוזים למיניהם, שקדי מקדמיה, שקדי ברזיל, זרעי חמנייה, דלעת ואבטיח.